Naša stranka | Zvjezdan Karadžin: Žao mi je što je Vujović postao branilac kompromitovanih političkih kadrova
  • Početna
  • Novosti
  • Zvjezdan Karadžin: Žao mi je što je Vujović postao branilac kompromitovanih političkih kadrova
Zvjezdan Karadžin: Žao mi je što je Vujović postao branilac kompromitovanih političkih kadrova

Zvjezdan Karadžin: Žao mi je što je Vujović postao branilac kompromitovanih političkih kadrova

17.10.2020.

Predsjednik Skupštine TK Žarko Vujović na posljednjoj sjednici pokazao je svu raskoš svog političkog diletantizma kada je svoj cjelokupan ugled stavio u zaštitu kompromitovanih kadrova Vlade TK.

Branio je Sulejmana Brkića koji je smijenjen s pozicije ministra unutrašnjih poslova zbog sumnje u počinjenje čitavog niza koruptivnih radnji. Općinski sud u Tuzli mu je potvrdio optužnicu za produženo krivično djelo primanje nagrade ili drugog oblika koristi u stjecaju s krivičnim djelom zloupotrebe položaja i ovlaštenja.

Branio je i Admira Hrustanovića, smijenjenog s pozicije ministra za rad, socijalnu pravdu i povratnike u Vladi TK pravomoćno osuđenog zbog učešća u fizičkom obračunu i nanošenju ozljeda drugom licu.

Oba ministra su smijenjena na prijedlog Selima Bešlagića.

Branio ih je poredeći ih s Bešlagićem. Njihov slučaj je, po Vujoviću, identičan slučaju Selima Bešlagića kojeg je srbijansko tužilaštvo sumnjičilo za ratni zločin pa ako niko u Tuzli Selima zbog tog nije dirao, ne treba ni Brkića i Hrustanovića, jer se njihovom smjenom, bar kad je o Brkiću riječ, ukida presumpcija nevinosti. Vujović je svojom paralogikom pokazao da je spreman dovesti u pitanje odbranu Tuzle i njene najzaslužnije građane s onima koji imaju potvrđenu optužnicu za korupciju i s onima osuđenim zbog kafanske tuče, samo zato jer su neka vlast. Davno je Vujović pod noge bacio ideale ljevice za koje se borio. Sad je postao i branilac kompromitovanih političkih kadrova u čiju odbranu je spreman nipodaštavati i one stvari koje svi Tuzlaci drže na pijedastalu najljepših sjećanja.

Ne bih volio da pod veličinom Vujovićevog moralnog sraza koji je pokazao u odnosu prema Bešlagiću ostane jedan njegov drugi ispad koji ga prikazuje u jednako lošem svjetlu.

Na pitanje zastupnice Naše stranke Mirele Trepanić zašto nije održana septembarska sjednica Skupštine TK, Vujović se, umjesto da da razuman odgovor, za koji vjerujem da postoji, muškošovinistički prizemno izrugivao njenom trudničkom bolovanju.

Rekao je: “Nama je drago što ste se vi vratili, što je vaša beba ok, što ste iskoristili svoje zakonsko pravo na porodiljsko odsustvo, ali isto tako mi nismo znali da ćete biti aktivni u septembru. Da smo znali, vjerovatno bi odmah sazvali skupštinu, ali svakako skupština je sad.”

Ovakav iskaz Vujovića diskvalifikuje da se ikad više bavi bilo kakvim javnim poslom, a kamo li da bude predsjednik Skupštine. I to je jedan od razloga zašto ovakva vlast nikad neće imati podršku Naše stranke. Nije problem ni politička ni ideološka naša udaljenost, mi smo prosto civilizacijski nekompatibilni.

Ne živimo od namještanja tendera ni rasipanja državne imovine, već od povjerenja naših članica, članova, simpatizerki i simpatizera da će njihov novac biti utrošen na izgradnju pravednijeg društva.
Budite jedna ili jedan od njih. Donirajte!