Naša stranka | Naši mladi

Naši mladi

14.09.2020.

Forum mladih Naše stranke (Naši mladi) osnovan je 2009. godine sa ciljem da politike Naše stranke približi mladima u Bosni i Hercegovini te da potrebe mladih približi Našoj stranci.

Foruma mladih Naše stranke temelji se na širenju ideja mladih koji žele promjene i voljni su uložiti svoj trud u realizaciju tih ideja za poboljšanje stanja u društvu. Naš rad je javan, a dobrodošli su svi koji traže način da realiziraju svoju ideju i daju svoj doprinos stvaranju bolje budućnosti u našoj državi.

Organizacija Foruma gradila se postepeno od mreže lokalnih foruma. Prvi forum mladih Naše stranke osnovan je u Sarajevu a nakon toga u Tuzli, Mostaru, Zenici, Bihaću, Kaknju, Visokom, Gračanici, Kiseljaku…

2017. godine mreža Foruma mladih Naše stranke postala je članicom LYMEC-a (Mreža evropskih mladih liberala) na čijem Kongresu su Forum mladih Naše stranke predstavljali Lamija Tiro i Ahmed Kosovac. Iste godine mreža Foruma mladih Naše stranke postala je članicom i IFLRY-a (Internacionalne mreže mladih liberala) koji je na kongresu IFLRY-a predstavljala Lamija Tiro.

Za nosioce organizacije Prvog Kongresa Državnog Foruma mladih Naše stranke 2017. godine imenovani su koordinatori Lamija Tiro i Redžo Lemezan.

Prvo izabrano rukovodstvo činili su predsjednica Elvedina Omerhodžić iz Sarajeva i potpredsjednik Marinko Šanje iz Mostara, a za sekretara Foruma izabran je Ahmed Kosovac iz Sarajeva.

Na Drugom Kongresu Foruma mladih, održanom 18. oktobra 2019. godine, izabrano je novo rukovodstvo. Predsjednik je Omer Berbić iz Tuzle a potpredsjednica Naida Omerdić iz Zenice. Za sekretarku Foruma izabrana je Sara Arslanagić iz Sarajeva.

Omladinsku politiku možete preuzeti na ovom linku.

Ukoliko imaš manje od 30 godina i želju za političkim aktivizmom, pridruži nam se!

Popuni pristupnicu i postani punopravni član/ica FMNS

Twitter: nasimladi
Instagram: nasimladi
Facebook: 
https://www.facebook.com/ForummladihNS/
E-mail: [email protected]

Ne živimo od namještanja tendera ni rasipanja državne imovine, već od povjerenja naših članica, članova, simpatizerki i simpatizera da će njihov novac biti utrošen na izgradnju pravednijeg društva.
Budite jedna ili jedan od njih. Donirajte!