Naša stranka | Zvjezdan Karadžin: Vratili smo dostojanstvo uposlenicima visokog obrazovanja u Tuzlanskom kantonu
  • Početna
  • Novosti
  • Zvjezdan Karadžin: Vratili smo dostojanstvo uposlenicima visokog obrazovanja u Tuzlanskom kantonu
Zvjezdan Karadžin: Vratili smo dostojanstvo uposlenicima visokog obrazovanja u Tuzlanskom kantonu

Zvjezdan Karadžin: Vratili smo dostojanstvo uposlenicima visokog obrazovanja u Tuzlanskom kantonu

16.01.2022.

Zaposleni u oblasti visokog obrazovanja u Tuzlanskom kantonu konačno su dobili svoj prvi kolektivni ugovor, u koji je, pored radno-pravnog statusa ugrađena i povećanja plata za 8,6 posto. Ova oblast je bez kolektivnog ugovora djelovala punih 46 godina. 

"Bila mi je čast i zadovoljstvo biti dio pregovaračkog tima koji je skupa sa predstavnicima Kantonalnog odbora Samostalnog sindikata Univerziteta uspio usaglasiti kolektivni ugovor za uposlenike visokog obrazovanja Tuzlanskog kantona, tim prije što se radi o prvom kolektivnom ugovoru do sada usvojenom od 1976. godine. Ovim se postižu poboljšanja u oblasti visokog obrazovanja u Tuzlanskom kantonu, a zaposlenicima se obezbjeđuju dodatna socijalna i pravna sigurnost. Vlada je i ovim činom pokazala dobru volju i socijalnu osjetljivost prema zahtjevima sindikata", izjavio je Zvjezdan Karadžin, ministar prostornog uređenja i zaštite okolice u Vladi Tuzlanskog kantona.

Značajno je istaći i to da je posebna pažnja posvećena administrativnom osoblju koje je do sada bilo zapostavljeno po pitanju visine njihovih plata, ali i problematici zabrane diskriminacije i zaštite dostojanstva zaposlenika u skladu s odredbama propisa koji se odnose na tu oblast.

Ne živimo od namještanja tendera ni rasipanja državne imovine, već od povjerenja naših članica, članova, simpatizerki i simpatizera da će njihov novac biti utrošen na izgradnju pravednijeg društva.
Budite jedna ili jedan od njih. Donirajte!