Naša stranka | Zahtjevi Udruženja poslodavaca su opravdani i zalagat ćemo se za njihovo ispunjenje
  • Početna
  • Novosti
  • Zahtjevi Udruženja poslodavaca su opravdani i zalagat ćemo se za njihovo ispunjenje
Zahtjevi Udruženja poslodavaca su opravdani i zalagat ćemo se za njihovo ispunjenje

Zahtjevi Udruženja poslodavaca su opravdani i zalagat ćemo se za njihovo ispunjenje

13.12.2022.

Predstavnici Naše stranke održali su sastanak s Udruženjem poslodavaca Federacije BiH.

Poslodavci su predstavili svoja rješenja koja se odnose na stvaranje povoljnog poslovnog ambijenta, rast konkurentske sposobnosti domaće privrede i povećanje životnog standarda građanki i građana. Radi se o setu propisa u čiju implementaciju moraju biti uključeni svi nivoi vlasti. Neke od stvari koje poslodavci traže su: izmjene Zakona o PDV-u, tj. njegovo usklađivanje sa zahtjevima Evropske unije; izmjena Zakona o strancima koja bi dovela do liberalizacije radne snage; rasterećenje poreza na rad i smanjenje stope doprinosa što bi dovelo do povećanja plata radnicima; reforma obrazovanja u skladu sa zahtjevima tržišta rada.

Iz Naše stranke su rekli da su zahtjevi poslodavaca u potpunosti opravdani te da su se kao stranka i dosad zalagali za većinu stvari koje poslodavci traže. Međutim, od ove godine smatraju da bi političko zalaganje Naše stranke moglo biti učinkovitije s obzirom na to da će Naša stranka, pored kantonalnog nivoa, sigurno participirati i na federalnom nivou vlasti, a u zavisnosti od pregovora koji će uslijediti i na državnom nivou vlasti.

Sastanku su, u ime Naše stranke, prisustvovali: Edin Forto, predsjednik Naše stranke; Sabina Ćudić, predsjednica Glavnog odbora Naše stranke; Nihad Uk, generalni sekretar Naše stranke i Dragan Mioković, zastupnik Naše stranke u Parlamentu FBiH.

U ime Udruženja poslodavaca sastanku su prisustvovali: Mario Nenadić, predsjednik Udruženja; Adnan Smailbegović, predsjednik Upravnog odbora Udruženja; Igor Baroš, zamjenik predsjednika Skupštine Udruženja i Adem Hanić, član Upravnog odbora Udruženja.

Sastanku je prisustvovala i Vera Arnautović, direktorica KJKP Rad Sarajevo.

Ne živimo od namještanja tendera ni rasipanja državne imovine, već od povjerenja naših članica, članova, simpatizerki i simpatizera da će njihov novac biti utrošen na izgradnju pravednijeg društva.
Budite jedna ili jedan od njih. Donirajte!