Naša stranka | Vildana Bešlija: Što prije pustiti u promet taksi vozila za osobe s invaliditetom
  • Početna
  • Novosti
  • Vildana Bešlija: Što prije pustiti u promet taksi vozila za osobe s invaliditetom
Vildana Bešlija: Što prije pustiti u promet taksi vozila za osobe s invaliditetom

Vildana Bešlija: Što prije pustiti u promet taksi vozila za osobe s invaliditetom

30.07.2020.

Na federalnom nivou vlasti uklonjene su zakonske prepreke za stavljanje u promet taksi vozila za osobe s invaliditetom. Tu odluku pozdravila je Vildana Bešlija, zastupnica Naše stranke u Skupštini Kantona Sarajevo, koja se za istu stvar, još u januaru 2019. godine, zalagala na kantonalnom nivou. 

„Zakonski okvir na nivou Federacije onemogućavao je da se bilo šta u vezi s ovim pitanjem riješi. Sad je to otklonjeno. Naravno, bit će potrebno neko vrijeme da odluka zaživi, ali učinit ću sve što je moguće s kantonalnog nivoa da se to što prije desi. Vrijeme je pandemije, taksisti otežano posluju a pokrenuti takav posao u ovakvim okolnostima teže je nego ikad. Predložit ću da Kanton olakša što je moguće više procedure registracije ovog biznisa te da se razmotri mogućnost subvencioniranja troškova pokretanja onima koji se odluče za nabavku vozila prilagođenih prevozu osoba s invaliditetom. Podsjećam i da je dobar dio osoba s invaliditetom rizična grupa kad je u pitanju koronavirus te da bi što skorije stavljanje u opticaj taksi usluge za značajno smanjilo rizike kojima se svakodnevno izlažu krećući se gradom na način kako su do sada navikli – bez prevoza ili prevoznim sredstvima gradskog saobraćaja u kojima je to moguće.“

Ne živimo od namještanja tendera ni rasipanja državne imovine, već od povjerenja naših članica, članova, simpatizerki i simpatizera da će njihov novac biti utrošen na izgradnju pravednijeg društva.
Budite jedna ili jedan od njih. Donirajte!