Naša stranka | Vildana Bešlija: Nikakva huškanja neće spasiti SDA od političke propasti u oktobru
  • Početna
  • Novosti
  • Vildana Bešlija: Nikakva huškanja neće spasiti SDA od političke propasti u oktobru
Vildana Bešlija: Nikakva huškanja neće spasiti SDA od političke propasti u oktobru

Vildana Bešlija: Nikakva huškanja neće spasiti SDA od političke propasti u oktobru

24.06.2022.

Napad Harisa Zahiragića (SDA) na Miomirku Melank, zastupnicu Naše stranke, izazvao je oštru reakciju Vildane Bešlije (NS):

„Haris Zahiragić je čovjek koji ne prati kulturnu scenu. Da je prati, ne bi govorio 'nekakva Miomirka Melank', znao bi za projekte u kojima je učestvovala a koji se tiču afirmacije Sarajeva i bosanskohercegovačkog kulturnog naslijeđa u svoj njegovoj šarolikosti koja, naravno, uključuje i ezan.

Ukratko, ni Miomirki niti bilo kome iz Naše stranke ezan ne smeta. Naprotiv, smatramo ga neizostavnom identitarnom karakteristikom cijele BiH i svih njenih građana. Smeta nam radikalizam, a jedno od njegovih oličenja je Haris Zahiragić koji bi za svoja huškanja trebao biti procesuiran.

Vrlo dobro smo svjesni da i mi smetamo Harisu Zahiragiću i cjelokupnoj SDA i da su toliko ugroženi da više ne biraju sredstva kojima nas pokušavaju diskreditirati. Čak podmećući tuđe stavove našim članovima i nastavljajući s tim i nakon vrlo jasnog i dokazivog demantija.

Zahiragiću, za ugroženost pozicije SDA na političkoj sceni nije kriva ni Miomirka ni Naša stranka niti bilo ko drugi već vaš kriminal. Vaš premijer kojem se sudi zbog nabavke neispravnih respiratora. Afere se nazivaju po imenima vaših kadrova. Vaš predsjednik je uništio reviziju presude za genocid.

Nikakve laži i huškanja vas neće spasiti od političke propasti u oktobru. Mi dolazimo, ali ne po ezan, ne po zvona, sve to će ostati najljepša zvučna kulisa naših gradova i sela. Dolazimo po pravdu. Ona će biti protiv vas.“

 

Ne živimo od namještanja tendera ni rasipanja državne imovine, već od povjerenja naših članica, članova, simpatizerki i simpatizera da će njihov novac biti utrošen na izgradnju pravednijeg društva.
Budite jedna ili jedan od njih. Donirajte!