Naša stranka | Usvojene izmjene i dopune Zakona o poticajima u poljoprivredi koje je predložila Naša stranka
  • Početna
  • Novosti
  • Usvojene izmjene i dopune Zakona o poticajima u poljoprivredi koje je predložila Naša stranka
Usvojene izmjene i dopune Zakona o poticajima u poljoprivredi koje je predložila Naša stranka

Usvojene izmjene i dopune Zakona o poticajima u poljoprivredi koje je predložila Naša stranka

14.10.2021.

Nacrt Zakona o izmjeni i dopuni zakona o novčanim podrškama u poljoprivredi i ruralnom razvoju koji su predložili Sanela Klarić, zastupnica Naše stranke u Predstavničkom, i Vibor Handžić, delegat Naše stranke u Domu naroda Parlamenta FBiH, usvojen je jednoglasno na današnjoj sjednici Doma Naroda Parlamenta Federacije Bosne i Hercegovine.

Ovo je značajan korak ka konačnom usklađivanju Zakona o novčanim podrškama u poljoprivredi i ruralnom razvoju i Zakona o poljoprivredi u FBiH kojim će se smanjiti prostor za malverzacije i zloupotrebe javnih milionskih sredstava koje se svake godine po ovom osnovu potroše.

“Predstoji nam još organizacija i sprovođenje javne rasprave nakon koje očekujemo apsolutnu podršku kolega i konačno usvajanje na oba doma Parlamenta Federacije BiH.  

Nastavljamo se snažno zalagati za bolje planiranje, trošenje i nadzor nad javnim novcem koji se ulaže u ovaj važan sektor.     

Zahvaljujemo se svim zainteresiranim stranama koje su nam pomagale i pomažu na putu stvaranja pravednijeg društva”, rekli su iz Naše stranke.