Naša stranka | Tibor Kovačević: Zašto su rokovi za radove na Tušnju probijeni?
Tibor Kovačević: Zašto su rokovi za radove na Tušnju probijeni?

Tibor Kovačević: Zašto su rokovi za radove na Tušnju probijeni?

07.12.2022.

Na tuzlanskom stadionu Tušanj radovi na postavljanju trave se privode kraju. Dosad su probijena dva roka za njihov završetak. Tim povodom reagovao je Tibor Kovačević, predsjednik Foruma mladih Naše stranke.

„Radovi su počeli 7. jula ove godine i nismo doživjeli da gledamo naše omiljene timove na novom terenu. 

Zanimljivo je da Grad Tuzla nikada nije problematizirao činjenicu da su probijena dva roka za završetak radova. Stvar postaje još fascinantnija ako uzmemo u obzir da je stadion gradska imovina, a da se gradska uprava kao ni uprava stadiona Tušanj nije značajnije obazirala šta se dešava na njihovoj imovini. 

Rezultat svega ovoga je da su oba tuzlanska premijerligaša ili u zoni ispadanja ili dva boda od ispadanja iz najjačeg bosanskohercegovačkog fudbalskog/nogometnog takmičenja. 

Očekujemo da v.d. gradonačelnik Zijad Lugavić problematizira pitanje neopravdanog probijanja rokova kao i stanje u tuzlanskom sportu, posebno nogometu.“

 

Ne živimo od namještanja tendera ni rasipanja državne imovine, već od povjerenja naših članica, članova, simpatizerki i simpatizera da će njihov novac biti utrošen na izgradnju pravednijeg društva.
Budite jedna ili jedan od njih. Donirajte!