Naša stranka | Srđan Mandić: Pad aktuelne Vlade KS spas je za GRAS
Srđan Mandić: Pad aktuelne Vlade KS spas je za GRAS

Srđan Mandić: Pad aktuelne Vlade KS spas je za GRAS

18.09.2020.

Povodom novog pogoršanja usluga GRAS-a i najave kolapsa tog preduzeća oglasio se Srđan Mandić, bivši ministar komunalne privrede u Vladi Šestorke.

„Stanje u GRAS-u, kao ključnoj poluzi javnog prevoza, loše je zbog višedecenijske nebrige vlasnika, tj. niza kantonalnih vlada koje je predvodila SDA.

GRAS je trostruka prevara. Prevareni su građani, jer nemaju javni prevoz kakav zaslužuju. Prevareni su radnici, jer im nisu uplaćeni doprinosi. Prevarena je i država, jer nisu uplaćeni porezi.

Vlada Šestorke u kojoj sam bio ministar isplatila je tri zaostale plate radnicima. Napravili smo plan restrukturiranja, koji podrazumijeva minimalno 300 sporazumnih otpreminna, ali istovremeno i pripremila projkete za nabavku 25 novih trolejbusa, vraćanja trolejbuske mreže do Vogošće. Nabavili smo devet kombija nakon tri godine neuspješnih pokušaja naših prethodnika. Bili smo opredijeljeni da vratimo dug prema radnicima i državi, ali i da pružimo kvalitetnu uslugu prevoza.

Ne smijemo zaboraviti da se ovdje ne radi samo o javnom prevozu. Ulaganje u javni prevoz istovremeno je i ulaganje u čist zrak koji će nam uskoro opet postati glavni problem u Kantonu.

Insistiramo na restrukturiranju GRAS-a, ali i na ubrzanoj nabavci novih trolejbusa i tramvaja. To ćemo uskoro i provesti. Ovoj Vladi KS, koja je nastavila s guranjem GRAS-a u propast, bliži se kraj. GRAS će biti spašen.“

Ne živimo od namještanja tendera ni rasipanja državne imovine, već od povjerenja naših članica, članova, simpatizerki i simpatizera da će njihov novac biti utrošen na izgradnju pravednijeg društva.
Budite jedna ili jedan od njih. Donirajte!