Naša stranka | Sanela Klarić: SDA briga za poljoprivrednike dovela je poljoprivredu na rub propasti
  • Početna
  • Novosti
  • Sanela Klarić: SDA briga za poljoprivrednike dovela je poljoprivredu na rub propasti
Sanela Klarić: SDA briga za poljoprivrednike dovela je poljoprivredu na rub propasti

Sanela Klarić: SDA briga za poljoprivrednike dovela je poljoprivredu na rub propasti

20.12.2022.

Glavni odbor SDA pozvao je Vladu FBiH na povećanje subvencioniranja poljoprivrednih proizvođača sa trenutnih 107 miliona KM na 200 miliona KM na godišnjem nivou. Tim povodom reagovala je Sanela Klarić iz Naše stranke.

„Zaključak SDA kojim baš sada, krajem 2022. godine, traže povećanje iznosa za subvencioniranje je licemjeran.

Imali su priliku da kao vlast podrže moj amandman kojim sam to tražila u Parlamentu FBiH. Amandman koji je stručno i konstruktivno pripremljen, sa detaljnim pojašnjenjem kako naći nedostajućih 93 miliona KM u budžetu.

Oni su to odbili. Bezdušno naspram poljoprivrednika kojima su ta sredstva bila možda i slamka spasa. Ne samo da su odbili taj amandman, a pozivaju se da im je sada to jako važno, već su uz podršku svojih koalicionih partnera zaustavljali moja itekako opravdana nastojanja da se uvede kontrola nad utroškom sredstava namijenjenih poljoprivredi. Bespredmetna su sva povećanja ako ona idu u pogrešne ruke, a ne u strateška ulaganja u poljoprivredu i podršku poštenim poljoprivrednim proizvođačima. Ovo je jako bitno jer svjedočimo ogromnim manipulacijama kada je raspodjela ovih sredstva u pitanju.

Vlada bez SDA će sigurno voditi veću brigu o poljoprivrednicima i to ne zato što je to želja SDA već da poljoprivredu povuče naprijed s ruba ništavila na koji ju je dovela ta stranka.“

Ne živimo od namještanja tendera ni rasipanja državne imovine, već od povjerenja naših članica, članova, simpatizerki i simpatizera da će njihov novac biti utrošen na izgradnju pravednijeg društva.
Budite jedna ili jedan od njih. Donirajte!