Naša stranka | Sanela Klarić: Cijene skijanja za studente i do 30 posto niže
Sanela Klarić: Cijene skijanja za studente i do 30 posto niže

Sanela Klarić: Cijene skijanja za studente i do 30 posto niže

31.01.2023.

Sanela Klarić, zastupnica Naše stranke u Skupštini KS, tražila je smanjenje cijena dnevnih i poludnevnih karti za studentice i studente u skijaškom kompleksu Bjelašnica-Igman.

„Cijene za studentice i studente, ako moja inicijativa bude usvojena, u februaru će biti 20 posto, a u martu i aprilu 30 posto niže. Skijanje osnovaca i srednjoškolaca omogućeno je kroz škole skijanja. To je dobro, jer time mladi Sarajeva razvijaju sportske i zdrave životne navike u disciplinama na koje su upućeni, kakvo je skijanje. Smatram da to moramo omogućiti i studentima jer i to su mladi koji još uvijek nisu sami sebi finansijski omogućiti nastaviti da se bave skijanjem. Ovo je zahtjev koji je upravo potekao od mladih. Inicijativu su na osnovu ispitivanja potreba mladih u KS kreirali članice i članovi Foruma mladih Naše stranke“, kaže Klarić.

Podršku inicijativi dao je ZOI '84 i Ministarstvo pravde KS te se očekuje njena brza provedba.

Ne živimo od namještanja tendera ni rasipanja državne imovine, već od povjerenja naših članica, članova, simpatizerki i simpatizera da će njihov novac biti utrošen na izgradnju pravednijeg društva.
Budite jedna ili jedan od njih. Donirajte!