Naša stranka | Redžo Lemezan: SDA se bori za kontrolu pravosuđa da ozakoni bezakonje koje njeni kadrovi provode a mi trpimo
  • Početna
  • Novosti
  • Redžo Lemezan: SDA se bori za kontrolu pravosuđa da ozakoni bezakonje koje njeni kadrovi provode a mi trpimo
Redžo Lemezan: SDA se bori za kontrolu pravosuđa da ozakoni bezakonje koje njeni kadrovi provode a mi trpimo

Redžo Lemezan: SDA se bori za kontrolu pravosuđa da ozakoni bezakonje koje njeni kadrovi provode a mi trpimo

12.11.2020

Četiri i po godine od podnošenja krivične prijave protiv načelnika Općine Ilidža Senaida Memića zbog izdavanja dozvola za izgradnju hotela “Regency”, sarajevsko Kantonalno tužilaštvo donijelo je odluku da neće sprovoditi istragu smatrajući kako veća spratnost ne donosi dodatnu korist investitoru “Malak Group”.

Tim povodom reagovao je Redžo Lemezan, potpredsjednik Kantonalnog odbora Naše stranke u Kantonu Sarajevo.

“Unatoč propisanoj spratnosti od četiri sprata, hotel Regency ih ima sedam. Omogućio je to Senaid Memić, SDA-ov načelnik Općine Ilidža. Omogućio je to iako je nadležno kantonalno ministarstvo dva puta poništavalo rješenje o gradnji. Omogućilo je to i kantonalno tužilaštvo koje je četiri i po godine odugovlačilo s ovim slučajem da bi konstatovalo kako ni načelnik nije zloupotrijebio ovlasti a ni hotel stekao finansijsku korist povećanjem spratnosti.

Ovo je tipičan dokaz zašto se SDA bori za kontrolu pravosudnih institucija – ne da bi provodila zakon, već da bi ozakonila bezakonje koje njeni kadrovi provode a mi trpimo. Ovaj slučaj je i dokaz da svojom politikom mogu privući samo one investitore koji su spremni na njihovu igru. Takve investicije nikada ne mogu biti od koristi građanima.

Ne postoji više nijedan razlog da vjerujemo kako će ih njihovo pravosuđe sankcionisati. Na građanima je da u nedjelju, 15. novembra, na izborima, preuzmu ulogu i tužilaca i sudija, da preuzmu Ilidžu iz ruku SDA i upravljanje njom vrate u okvire zakona i usklade sa vlastitim interesima.”