Naša stranka | Rad nove vlasti neće se više mjeriti brojem blokiranih već brojem provedenih procesa
  • Početna
  • Novosti
  • Rad nove vlasti neće se više mjeriti brojem blokiranih već brojem provedenih procesa
Rad nove vlasti neće se više mjeriti brojem blokiranih već brojem provedenih procesa

Rad nove vlasti neće se više mjeriti brojem blokiranih već brojem provedenih procesa

22.12.2022.

Predsjedništvo Bosne i Hercegovine danas je imenovalo Borjanu Krišto za predsjedavajuću Vijeća ministara BiH. Tim povodom oglasila se Naša stranka:

„Ono što je već evidentno jeste da će ovo biti najbrže formirano Vijeće ministara ikad. To jasno pokazuje opredijeljenost nove vlasti za ono što smo potpisali u programskom dokumentu. U prvom redu ubrzane eurointegracije,a to znači jedno - poboljšanje životnog standarda naših građanki i građana.

Ono što će, također, rekordno brzo uslijediti je i usvajanje budžeta za 2023. godinu. Svi smo opredijeljeni da se tim budžetom finansijski adekvatno kapacitiraju institucije koje će biti na prvoj liniji provođenja svega onoga što smo kao koalicija dogovorili. Između ostalog, to će značiti povećanje plata našoj vojsci i graničnoj policiji.

Građanima BiH u naredne četiri godine ćemo pokazati da je drugačiji način vođenja politike u interesu njih i države itekako moguć. Naš rad se neće se mjeriti time ko je kome više procesa blokirao, već suprotno – ko je učinio više za dobrobit svih nas.

U to ime pozdravljamo imenovanje predsjedavajuće Vijeća ministara i želimo joj uspješan rad.“

Ne živimo od namještanja tendera ni rasipanja državne imovine, već od povjerenja naših članica, članova, simpatizerki i simpatizera da će njihov novac biti utrošen na izgradnju pravednijeg društva.
Budite jedna ili jedan od njih. Donirajte!