Naša stranka | Omer Berbić: Tuzlaci će u sportu učestvovati kao sportisti a ne kao kladioničari
  • Početna
  • Novosti
  • Omer Berbić: Tuzlaci će u sportu učestvovati kao sportisti a ne kao kladioničari
Omer Berbić: Tuzlaci će u sportu učestvovati kao sportisti a ne kao kladioničari

Omer Berbić: Tuzlaci će u sportu učestvovati kao sportisti a ne kao kladioničari

02.02.2023.

Ukupan promet kladionica u FBiH u 2022. godini iznosio je više od 1,7 milijardi maraka. Najviše tog prometa ostvareno je u Tuzlanskom kantonu, čak nešto više od 314 miliona. Najviše opet u samom gradu Tuzli. Omer Berbić, kandidat za gradonačelnika Tuzle, smatra da je krajnje vrijeme da građanke i građani Tuzle počnu osjećati i neku korist od rada kladionica te najavljuje njihovo oporezivanje.

“Najavljujem oporezivanje kladionica u Tuzli komunalnim taksama te godišnje prilive između dva i tri miliona KM u gradski budžet na osnovu tih poreza. Ta sredstva ići će u razvoj sporta. Tuzlanke i Tuzlaci u sportu će učestvovati u većoj mjeri kao sportisti nego kladioničari. Visina poreza će zavisiti od zone u kojoj se kladionica nalazi a cilj mi je da u konačnici sve kladionice budu što udaljenije od mjesta na kojima imamo veliku koncentraciju mladih ljudi”, rekao je Berbić.

Ne živimo od namještanja tendera ni rasipanja državne imovine, već od povjerenja naših članica, članova, simpatizerki i simpatizera da će njihov novac biti utrošen na izgradnju pravednijeg društva.
Budite jedna ili jedan od njih. Donirajte!