Naša stranka | Omer Berbić: Šampion predizbornih obećanja - umjesto da realizuje, Lugavić samo najavljuje
  • Početna
  • Novosti
  • Omer Berbić: Šampion predizbornih obećanja - umjesto da realizuje, Lugavić samo najavljuje
Omer Berbić: Šampion predizbornih obećanja - umjesto da realizuje, Lugavić samo najavljuje

Omer Berbić: Šampion predizbornih obećanja - umjesto da realizuje, Lugavić samo najavljuje

18.01.2023.

Kampanja za prijevremene izbore u Tuzli počinje u subotu. Međutim, obećanja kandidata su već počela. Omer Berbić, kandidat Naše stranke za gradonačelnika Tuzle, reagovao je povodom preuranjene kampanje v.d. gradonačelnika Lugavića:

"Iako službena predizborna kampanja počinje za nekoliko dana, v.d. gradonačelnik Tuzle je svoju već započeo. On obećava izgradnju parkinga kod UKC-a, izgradnju stare Majevice, izgradnju na jezeru Kop, rješavanje stanja gradskog i prigradskog saobraćaja. Lugavić govori o proširenju kapaciteta centralnog grijanja, početku izgradnje Crystalika, najavljuje Lidl i mnoge infrastrukturne projekte. Iako je u poziciji da realizuje, on samo najavljuje, i to sasvim slučajno pred izbore. Očito je Grad Tuzla postao šampion predizbornih obećanja u BiH i da ovo nema veze s realnošću. Sigurni smo da građanke i građani neće pasti na jeftine predizborne trikove i da će podržati one koje mogu zaista pomaći stvari sa mrtve tačke, a ne one koji će se ponašati kao zamjena postojećem sistemu", poručio je Berbić.

Ne živimo od namještanja tendera ni rasipanja državne imovine, već od povjerenja naših članica, članova, simpatizerki i simpatizera da će njihov novac biti utrošen na izgradnju pravednijeg društva.
Budite jedna ili jedan od njih. Donirajte!