Naša stranka | Omer Berbić predložio gradonačelniku Tuzle da iz budžetske rezerve izdvoji 20.000 KM za premije igračima Slobode
  • Početna
  • Novosti
  • Omer Berbić predložio gradonačelniku Tuzle da iz budžetske rezerve izdvoji 20.000 KM za premije igračima Slobode
Omer Berbić predložio gradonačelniku Tuzle da iz budžetske rezerve izdvoji 20.000 KM za premije igračima Slobode

Omer Berbić predložio gradonačelniku Tuzle da iz budžetske rezerve izdvoji 20.000 KM za premije igračima Slobode

16.08.2021.

Omer Berbić, vijećnik Naše stranke u Gradskom vijeću Tuzla, tražio je od gradonačelnika Jasmina Imamovića da iz budžetske rezerve izdvoji 20.000 KM za FK Sloboda povodom dobrog starta tog kluba na početku nove sezone Premier lige BiH.

„FK Sloboda je nešto oko čega su svi Tuzlaci saglasni da u ovom gradu vrijedi, da je dio našeg identiteta i svi smo ponosni na njihove uspjehe i sretni zbog njih. Početak Premier lige BiH nam je probudio nadu da ovaj negdašnji sportski div može opet to postati. Da bismo dali svoj doprinos tome, predložio sam da gradonačelnik iz budžetske rezerve izdvoji 20.000 KM koje bi u vidu premija bile podijeljene igračima. Osim na sportskom, ovo je značajno i na širem planu, na planu vrednovanja. Pokazalo bi da nemamo problem ako se budžetski novci dijele prema zaslugama, za izvrsnost, i onima koji se trude, nasuprot česte prakse doniranja budžetskih sredstava osrednjosti ili čak ispodprosječnosti“, rekao je Berbić.