Naša stranka | Omer Berbić: Nehumano je da Dom zdravlja nema penicilin u sezoni gripe
Omer Berbić: Nehumano je da Dom zdravlja nema penicilin u sezoni gripe

Omer Berbić: Nehumano je da Dom zdravlja nema penicilin u sezoni gripe

20.01.2023.

Tuzlanski Dom Zdravlja vraća roditelje da lično kupuju penicilin, jer ga Dom zdravlja ne posjeduje. Tim povodom reagirao je Omer Berbić, kandidat za gradonačelnika Tuzle iz Naše stranke.

„Iako i Kanton i Grad imaju uvećane budžete, novca nema za osnovne zdravstvene potrebe. Takav je i penicilin kojeg u sezoni gripe građani moraju kupovati. Jasno je da je zdravstvo na kantonalnom nivou, ali to ne može biti izgovor trenutnom gradonačelniku da ništa ne čini. Gradonačelnik mora zagovarati interese svojih sugrađana na višim nivoima vlasti, ali ako je hitno i s lokalnog nivoa izvršiti preraspodjelu sredstava za nabavku penicilina, a hitno je jer je sezona gripe.

Ne želim vjerovati da se takva situacija koristi da se iz kućnih budžeta građana bogati farmaceutska industrija, prije će biti da je riječ o neodgovornosti i nesposobnosti vlasti. Šta god da je u pitanju, takva vlast, koja nije u stanju omogućiti građanima penicilin, zahtijeva hitnu smjenu.“

 

Ne živimo od namještanja tendera ni rasipanja državne imovine, već od povjerenja naših članica, članova, simpatizerki i simpatizera da će njihov novac biti utrošen na izgradnju pravednijeg društva.
Budite jedna ili jedan od njih. Donirajte!