Naša stranka | Omer Berbić: Kvaliteta zraka je pitanje svih tuzlanskih pitanja!
Omer Berbić: Kvaliteta zraka je pitanje svih tuzlanskih pitanja!

Omer Berbić: Kvaliteta zraka je pitanje svih tuzlanskih pitanja!

26.01.2023.

Kvaliteta zraka u Tuzli je među najgorima u Bosni i Hercegovini. Također, Tuzla prednjači u bolestima direktno povezanim s udisanjem zagađenog zraka.

Omer Berbić, kandidat za gradonačelnika Tuzle iz Naše stranke, rješenje ovog problema vidi u toplificiranju visinskih zona i rubnih mjesnih zajednica.

„Tuzla od Termoelektrane dobija pet miliona KM u svrhu sanacija posljedica zagađenja zraka. Taj novac se troši nenamjenski. Tuzla može dići kredit za toplifikaciju a tih pet miliona vraćati kao ratu i to će gradska administracija kojoj ću biti na čelu i uraditi. Time bismo postigli zavidne rezultate na smanjenju zagađenja. Također ćemo otvoriti agenciju za pisanje projekata EU gdje ćemo dobar dio novca za toplifikaciju dobiti kroz IPA projekte.

Kvaliteta zraka je pitanje svih tuzlanskih pitanja, angažovat ćemo najbolje svjetske i domaće stručnjake da ovaj problem, koji nas ubija, pod hitno počnemo rješavati“, rekao je Berbić.

Ne živimo od namještanja tendera ni rasipanja državne imovine, već od povjerenja naših članica, članova, simpatizerki i simpatizera da će njihov novac biti utrošen na izgradnju pravednijeg društva.
Budite jedna ili jedan od njih. Donirajte!