Naša stranka | Novogodišnja čestitka Predraga Kojovića, predsjednika Naše stranke
Novogodišnja čestitka Predraga Kojovića, predsjednika Naše stranke

Novogodišnja čestitka Predraga Kojovića, predsjednika Naše stranke

31.12.2020.

Iza nas je dosad najteža godina za BiH od kraja rata. Pandemija je, naravno, najveći uzrok tome. S mnogobrojnim aferama koje su pokazale da i u najtežim okolnostima predstavnici vlasti gledaju isključivo lični interes, zanemarujući opšti, ova godina bila je još teža za podnijeti.

Građani su takvo ponašanje kaznili na izborima i u gotovo svim našim većim mjestima odabrali promjenu. Dio te promjene smo i mi i, naravno, razloga za zadovoljstvo imamo. U gotovo svim sarajevskim opštinama dio smo vlasti, a naš Srđan Mandić načelnik je Opštine Centar. Vratili smo vlast u Kantonu Sarajevo gdje je premijer Vlade ponovo naš Edin Forto, a ministrica pravde Lejla Brčić. Pokrećemo proces promjene vlasti u Tuzlanskom kantonu, a od nas zavisi i njen opstanak u USK. U neka opštinska i gradska vijeća smo ušli prvi put: Tuzla, Kakanj, Velika Kladuša… Tu je i Mostar na koji smo ponosni višestruko, ne samo što smo ušli u Gradsko vijeće nego što su u tom gradu izbori uopšte održani i to zaslugom naše Irme Baralije.

Vjerujem da ćemo u narednoj godini opravdati povjerenje građana i građanki. Samo tako možemo ostati zadovoljni vlastitim političkim radom.

To neće biti nimalo lagan zadatak. Posljedice pandemije na ekonomiju i privredu upravo će se najjače osjetiti u godini pred nama. Upornim radom i odgovornošću nijedan zadatak nije nesavladiv.

Ne smijemo se oslanjati na sreću, ali nam je svim srcem želim, kao i svim građankama i građanima Bosne i Hercegovine.

Sretna Nova godina!

Ne živimo od namještanja tendera ni rasipanja državne imovine, već od povjerenja naših članica, članova, simpatizerki i simpatizera da će njihov novac biti utrošen na izgradnju pravednijeg društva.
Budite jedna ili jedan od njih. Donirajte!