Naša stranka | Nihad Uk: Umjesto što kritikujete Mandića, predložite Ajnadžiću da vrati bijeli hljeb
  • Početna
  • Novosti
  • Nihad Uk: Umjesto što kritikujete Mandića, predložite Ajnadžiću da vrati bijeli hljeb
Nihad Uk: Umjesto što kritikujete Mandića, predložite Ajnadžiću da vrati bijeli hljeb

Nihad Uk: Umjesto što kritikujete Mandića, predložite Ajnadžiću da vrati bijeli hljeb

08.10.2021.

Na kritike koje su iz SDA danas uputili načelniku Općine Centar Srđanu Mandiću, odgovorio je generalni sekretar i vijećnik Naše stranke u OV CentarNihad Uk:

„Kamen-temeljac za izgradnju osnovne škole na Šipu u jeku izborne kampanje, septembra 2016. godine zakopao je tada predsjedavajući a ubrzo nakon toga i načelnik Općine Centar Nedžad Ajnadžić. Čitav načelnički mandat je prošao, prošlo je i 1.569 dana od dana postavljanja temeljca do imenovanja novog načelnika Srđana Mandića, škola na Šipu nije otvorena. Danas imamo saopštenje SDA u kojem prozivaju Srđana Mandića za neispunjeno obećanje otvaranje škole na Šipu, u mjesecu kada se otvara škola. Nepunih 300 dana od preuzimanja mandata. Dakle, 297 je manje od 1.569, a neka u SDA izračunaju koliko puta.

SDA-ovce boli i povratak Hastahane građanima. Međutim, ne liječi se ta bol tako što bezuspješno pokušavate diskreditirati Srđana Mandića. Pokušajte dići Ajnadžićev ugled. Evo vam i prijedlog: Neka vrati preko 70.000 KM koliko će Općinu koštati njegova naknada na ime bijelog hljeba. Nova administracija će ih, nesumnjivo, utrošiti na zadovoljstvo svih građana jer drugačije ne zna.“