Naša stranka | Nihad Uk: Ministar Edin Ramić vrijeđa osjećanja sekularno orijentiranih građanki i građana
  • Početna
  • Novosti
  • Nihad Uk: Ministar Edin Ramić vrijeđa osjećanja sekularno orijentiranih građanki i građana
Nihad Uk: Ministar Edin Ramić vrijeđa osjećanja sekularno orijentiranih građanki i građana

Nihad Uk: Ministar Edin Ramić vrijeđa osjećanja sekularno orijentiranih građanki i građana

15.12.2022.

Edin Ramić, federalni ministar za izbjeglice i raseljena lica, ne dozvoljava upotrebu sale u svom Ministarstvu za dodjelu paketića dok sindikat ne provede anketu među svim članovima o tome da li im to vrijeđa vjerska osjećanja. Prema ministru, pojedini sadržaji vrijeđaju vjerska osjećanja djece i roditelja. Paketiće bi trebao dodijeliti Djed Mraz, pa se pretpostavlja da je ministar mislio na njega. Tim povodom reagovao je Nihad Uk, generalni sekretar Naše stranke.

„Pozivam ministra Edina Ramića da se ne krije iza floskula nego da otvoreno kaže šta to u dodjeli paketića može biti uvredljivo za bilo čija vjerska osjećanja? Nijedna državna institucija ne smije biti pozornica za vrijeđanje bilo koga. Čak i da svi u anketi kažu da žele uvredljive sadržaje to ne smije biti dopušteno. Međutim, ako se radi o manifestaciji svjetonazora koji je različit od ministrovog, onda taj sadržaj mora biti odobren bez bilo kakve ankete.

Ako je u pitanju pokušaj zabrane Djeda Mraza, što smo od SDA-ovaca više puta doživljavali, krajnje je vrijeme da nauče: Djed Mraz je svjetonazorska i kulturološka činjenica kojom se ne promoviše ništa što bi moglo naštetiti bilo kojoj religijskoj zajednici. Oni koji ga pokušavaju zabraniti su ustvari ti koji vrijeđaju na hiljade nas sekularno orijentiranih građanki i građana koji upravo Djeda Mraza smatraju svojim kulturološkim naslijeđem.“

Ne živimo od namještanja tendera ni rasipanja državne imovine, već od povjerenja naših članica, članova, simpatizerki i simpatizera da će njihov novac biti utrošen na izgradnju pravednijeg društva.
Budite jedna ili jedan od njih. Donirajte!