Naša stranka | Nepokretna imovina ostat će državna ma kako o tom glasala Narodna skupština RS
  • Početna
  • Novosti
  • Nepokretna imovina ostat će državna ma kako o tom glasala Narodna skupština RS
Nepokretna imovina ostat će državna ma kako o tom glasala Narodna skupština RS

Nepokretna imovina ostat će državna ma kako o tom glasala Narodna skupština RS

27.12.2022.

Povodom Prijedloga Zakona o nepokretnoj imovini koja se koristi za funkcionisanje javne vlasti o kojem će se danas ponovo odlučivati u Narodnoj skupštini RS reagovali su iz Naše stranke.

„Jednom proglašen neustavnim, ovaj Zakon nije se smio ponovo naći pred zastupnicima Narodne skupštine RS. Međutim, ma koliko puta NSRS izglasa Zakon o nepokretnoj imovini, on neće zaživjeti jer RS nema nadležnost da o tome odlučuje. U skladu s Dejtonskim sporazumom ali i Sporazumom o pitanjima sukcesije republika bivše SFRJ sva nepokretna imovina je državna i samo državni nivo vlasti o njoj može odlučivati. Ustavni sud BiH je to već jednom utvrdio i ne sumnjamo da će opet. U tom smislu u potpunosti podržavamo Denisa Bećirovića, člana Predsjedništva BiH, u njegovom zahtjevu za ocjenu ustavnosti povodom ovog zakona, ako on danas bude usvojen, ali i u njegovim zahtjevima upućenim Tužilaštvu BiH i OHR-u.“

Ne živimo od namještanja tendera ni rasipanja državne imovine, već od povjerenja naših članica, članova, simpatizerki i simpatizera da će njihov novac biti utrošen na izgradnju pravednijeg društva.
Budite jedna ili jedan od njih. Donirajte!