Naša stranka | Neira Dizdarević: Zbog nesposobnosti u upravljanju zdravstvenom krizom neophodno što hitnije formiranje nove Vlade KS
  • Početna
  • Novosti
  • Neira Dizdarević: Zbog nesposobnosti u upravljanju zdravstvenom krizom neophodno što hitnije formiranje nove Vlade KS
Neira Dizdarević: Zbog nesposobnosti u upravljanju zdravstvenom krizom neophodno što hitnije formiranje nove Vlade KS

Neira Dizdarević: Zbog nesposobnosti u upravljanju zdravstvenom krizom neophodno što hitnije formiranje nove Vlade KS

25.10.2020

Nespremnost u pogledu suzbijanja pandemije koronavirusa otklonila je svaku dilemu oko toga da li aktuelna Vlada Kantona Sarajevo treba biti smijenjena. Iz bolnica u koje se ulažu milioni i koje dobiju sve što traže najavljuju kolaps i šire paniku, kao da nisu imali dovoljno vremena da se pripreme za novi val koronavirusa. Novac se troši na opremanje novog, neuslovnog izolatorija udaljenog od bolnice iako u Kantonu Sarjevo postoji oko 900 slobodnih bolničkih ležajeva.

U jeku pandemije, SDA/DF/SBB Vlada za v.d. ministra zdravstva imenuje Kenana Alikadića, koji već vodi Ministarstvo kulture i sporta, za šta se također pokazao nekompetentnim. I to se dešava nakon što je već drugi DF-ov ministar, Draško Jeličić, napustio tu poziciju, nepunih pola godine nakon što je na nju imenovan.

Građani Kantona Sarajevo nisu zaslužili da se vladajuća koalicija i njihovi podobni rukovodeći kadrovi na ovakav način odnose prema građanima i da ih u doba pandemije tjeraju što dalje od bolnica i ostavljaju ih da se sami brinu za svoje i zdravlje svojih porodica. Građani Sarajeva zaslužuju bolje. Zato smo još odlučniji u što hitnijem formiranju nove Vlade KS i imenovanju novih ministara, posebno ministra zdravstva kako bismo na vrijeme krenuli u popravljanje onoga što je aktuelna vlada u zadnjih par mjeseci uspjela uništiti.