Naša stranka | Neira Dizdarević: Na stranici Vlade KS informisati građane o kvaliteti vode i zraka
  • Početna
  • Novosti
  • Neira Dizdarević: Na stranici Vlade KS informisati građane o kvaliteti vode i zraka
Neira Dizdarević: Na stranici Vlade KS informisati građane o kvaliteti vode i zraka

Neira Dizdarević: Na stranici Vlade KS informisati građane o kvaliteti vode i zraka

15.09.2021.

Neira Avdibegović, zastupnica Naše stranke u Skupštini Kantona Sarajevo, podnijela je inicijativu za redovno informisanje građanki i građana o kvaliteti vode za piće i kvaliteti zraka u Kantonu Sarajevo putem web stranice Vlade KS.

 

S obzirom na to da u toku ljetnih mjeseci postoje sumnje o kvaliteti vode koju obezbjeđuje KJKP Vodovod i kanalizacija, a u cilju povećanja transparentnosti i povjerenja građana u nadležne institucije, smatram da je potrebno svakodnevno informisati javnost o kvaliteti vode za piće te u slučaju pojave zagađujućih materija, kako ne bi došlo do pojave masovnih zdravstvenih problema.

Također, radi zaštite zdravlja građanki i građana, potrebno je svakodnevno informisati javnost o kvaliteti zraka. S obzirom da Federalni hidrometeorološki zavod redovno objavljuje podatke za područje cijele Federacije BiH na svojoj web stranici, nadležno kantonalno ministarstvo može preuzeti podatke koji se odnose na mjerne stanice na području Kantona Sarajevo. U slučaju povećanja zagađujućih materija, što je redovna pojava u zimskim mjesecima, ali i u ljetnim zbog povremene pojave saharskog pijeska, potrebno je da građani imaju pravovremene informacije kako bi svoje navike privremeno mijenjali u cilju očuvanja zdravlja“, navodi se u obrazloženju njene inicijative.

 

Ne živimo od namještanja tendera ni rasipanja državne imovine, već od povjerenja naših članica, članova, simpatizerki i simpatizera da će njihov novac biti utrošen na izgradnju pravednijeg društva.
Budite jedna ili jedan od njih. Donirajte!