Naša stranka | Naša stranka: Zbog nesposobne vlasti privrednici u BiH ostaju bez 125 miliona eura iz EU!
  • Početna
  • Novosti
  • Naša stranka: Zbog nesposobne vlasti privrednici u BiH ostaju bez 125 miliona eura iz EU!
Naša stranka: Zbog nesposobne vlasti privrednici u BiH ostaju bez 125 miliona eura iz EU!

Naša stranka: Zbog nesposobne vlasti privrednici u BiH ostaju bez 125 miliona eura iz EU!

12.01.2022.

Evropska unija će odgoditi isplatu druge tranše finansijske pomoći za Bosnu i Hercegovinu od 125 miliona eura jer domaće vlasti nisu ispunile obaveze koje su prihvatile kada je potpisan ugovor o isplati pomoći zbog pandemije koronavirusa u visini od 250 miliona eura. Povodom ovoga reagovali su iz Naše stranke: 

“U cijeloj Bosni i Hercegovini građanke i građani pate zbog matematičke, loše i koruptivne koalicije nacionalnih stranaka koji ne vide dalje od svojih interesa. Bilo je iluzorno očekivati da će ovakva vlast moći ispuniti uslove sporazuma koji je potpisao ministar finansija, Vjekoslav Bevanda. Iako je ova finansijska pomoć građankama, građanima, ali i privredi neophodna, vlast kojoj je transparentnost nepoznanica nije objavila iznose pomoći koje je dodijelila. Reformske promjene koje se također traže sporazumom zbog nedostatka političke volje nisu moguće, ali ni to nije spriječilo ministra Bevandu da potpiše sporazum. Činjenica da će Evropska unija odgoditi isplatu druge tranše finansijske pomoći ohrabruje jedino zbog toga što je finansiranje entiteta u ovom momentu finansiranje i separatizma Milorada Dodika. S druge strane, zbog nesposobnosti vlasti definitivno će patiti i Federacija BiH”, poručili su iz Naše stranke.

Ne živimo od namještanja tendera ni rasipanja državne imovine, već od povjerenja naših članica, članova, simpatizerki i simpatizera da će njihov novac biti utrošen na izgradnju pravednijeg društva.
Budite jedna ili jedan od njih. Donirajte!