Naša stranka | Naša stranka TK: Tražimo da Tuzlanski kanton finansijski pomogne sanaciju štete nastale od poplava u Krajini
  • Početna
  • Novosti
  • Naša stranka TK: Tražimo da Tuzlanski kanton finansijski pomogne sanaciju štete nastale od poplava u Krajini
Naša stranka TK: Tražimo da Tuzlanski kanton finansijski pomogne sanaciju štete nastale od poplava u Krajini

Naša stranka TK: Tražimo da Tuzlanski kanton finansijski pomogne sanaciju štete nastale od poplava u Krajini

17.05.2023.

Povodom poplava u Krajini, Kantonalni odbor Naše stranke u TK traži da Vlada TK izdvoji sredstva kojim bi pomogla u sanaciji štete poplavljenih dobara.

“Građanke i građani TK, kao i diljem BiH, pokazuju empatiju i solidarnost prema građankama i građanima poplavljenih područja. Nema sumnje da svoje novce koji se nalaze u budžetima na svim nivoima vlasti, pa tako i u budžetu TK, dijelom žele sigurno usmjeriti i na pomoć ljudima u nevolji u Krajini. Kao političarke i političari, dijelimo tu empatiju. Nema razloga da sumnjamo da će i Vlada TK shvatiti tu potrebu te, bez preciziranja iznosa, prepuštamo da ga utvrde prema vlastitoj procjeni. Svi moramo učestvovati u zaštiti ljudskih života i imovine na svakom pedlju naše zemlje.”

Ne živimo od namještanja tendera ni rasipanja državne imovine, već od povjerenja naših članica, članova, simpatizerki i simpatizera da će njihov novac biti utrošen na izgradnju pravednijeg društva.
Budite jedna ili jedan od njih. Donirajte!