Naša stranka | Naša stranka Sanski Most: Vladajuća većina izglasala povećanje primanja lokalnih političara
  • Početna
  • Novosti
  • Naša stranka Sanski Most: Vladajuća većina izglasala povećanje primanja lokalnih političara
Naša stranka Sanski Most: Vladajuća većina izglasala povećanje primanja lokalnih političara

Naša stranka Sanski Most: Vladajuća većina izglasala povećanje primanja lokalnih političara

07.02.2023.

Na jučerašnjoj sjednici Općinskog vijeća Sanski Most, većina koju čine vijećnici iz stranaka SDA, NES i SBB izglasala je povećanje naknada rukovodstvu Vijeća i općinskim vijećnicima.

Sanski vijećnici će tako na ime paušala i naknada primati 210 KM više nego do sada, dok će novim odlukama predsjedavajuća i njen zamjenik za vršenje svojih funkcija primati naknade koje u zbiru iznose preko 2500 KM mjesečno umjesto dosadašnjih 900 KM.

„Te tačke nisu bile ni predviđene na dnevnom redu kojeg je dogovorio Kolegij vijeća sedam dana ranije, već je izmijenjeni dnevni red dočekao vijećnike na sjednici. Nisu konsultovane ni nadležne komisije niti je dato obrazloženje zašto se uvrštavaju ove tačke“, kaže vijećnica Naše stranke Nađa Nukić.

Ona smatra da samo povećanje naknada, kao i način na koji je to urađeno, predstavlja još jedan sramotan potez lokalne vlasti u Sanskom Mostu.

„Mislim da je namjera većine bila da ovo povećanje vijećničkih primanja prođe ispod radara javnosti, ali to, po mom mišljenju, nije način na koji se stiče ili vraća povjerenje građana u politiku. Zato sam bila protiv povećanja i protiv toga da se to radi na ovako netransparentan način“, ističe Nukić.

Osim vijećnice Naše stranke, protiv ovog povećanja glasali su i vijećnici SDP-a i Naroda i pravde.

Ne živimo od namještanja tendera ni rasipanja državne imovine, već od povjerenja naših članica, članova, simpatizerki i simpatizera da će njihov novac biti utrošen na izgradnju pravednijeg društva.
Budite jedna ili jedan od njih. Donirajte!