Naša stranka | Naša stranka podržava prijedloge dr. Denisa Bećirovića
Naša stranka podržava prijedloge dr. Denisa Bećirovića

Naša stranka podržava prijedloge dr. Denisa Bećirovića

25.01.2023.

Naša stranka u potpunosti podržava ustavno pravo i obavezu članova Predsjedništva BiH da predlažu ambasadore. Političke stranke ne trebaju direktno utjecati na taj proces. Prijedlozi člana Predsjedništva dr. Denisa Bećirovića koji su se pojavili u javnosti ukazuju da se dr. Bećirović rukovodio visokim i mjerljivim kriterijima, te da se radi o spoju karijernih diplomata i osoba s političkim iskustvom, po uzoru na dobre međunarodne demokratske prakse.

Posebno podržavamo prijedlog Damira Arnauta. Arnaut je ambasadorsku funkciju već obnašao u Australiji, gdje je uspješno radio u interesu svih građana BiH. Njegovo iskustvo uključuje advokatsku karijeru u Washingtonu, te značajno djelovanje u sudskim i skupštinskim klupama. Uz diplomsko i postdiplomsko obrazovanje na prestižnom Berkeley Univerzitetu, Arnaut je sasvim sigurno kvalifikovan da na najbolji način zastupa građane, firme i institucije cijele BiH.

Ne živimo od namještanja tendera ni rasipanja državne imovine, već od povjerenja naših članica, članova, simpatizerki i simpatizera da će njihov novac biti utrošen na izgradnju pravednijeg društva.
Budite jedna ili jedan od njih. Donirajte!