Naša stranka | Naša stranka: Odbacivanje tužbe protiv članova Naše stranke u Velikoj Kladuši, ohrabrenje je za sve građane
  • Početna
  • Novosti
  • Naša stranka: Odbacivanje tužbe protiv članova Naše stranke u Velikoj Kladuši, ohrabrenje je za sve građane
Naša stranka: Odbacivanje tužbe protiv članova Naše stranke u Velikoj Kladuši, ohrabrenje je za sve građane

Naša stranka: Odbacivanje tužbe protiv članova Naše stranke u Velikoj Kladuši, ohrabrenje je za sve građane

21.06.2022.

Općinski sud u Velikoj Kladuši obustavio je prekršajni postupak protiv vijećnika Naše stranke Amira Purića, člana Naše stranke Izeta Ponjevića i novinara lokalnog radija Almira Kasupovića. Tim povodom oglasila se Naša stranka:

„,Amir Purić i Izet Ponjević su na pres konferenciji u izbornoj kampanji pretprošle godine iznijeli mišljenje da je stanje Deponije Radića most veoma loše i da postoji opasnost od zagađenja vode, te da bi se novac kojim raspolaže preduzeće koje se inače bavi brigom o otpadu, mogao pametnije uložiti u saniranje i zatvaranje te deponije. Predložio je Purić tom prilikom izgradnju novog i savremenijeg reciklažnog centra.

To je bio razlog da preduzeće, čiji je direktor vijećnik Abdićeve Laburističke stranke, što je sukob interesa, pokrene prekršajni postupak protiv učesnika press konferencije, ali i protiv medija koji je prenosio izjave.

Rekli smo tad da je pokretanje ovog postupka protiv članova Naše stranke i novinara napad na slobodu izražavanja, kao i na slobodu političkog djelovanja.

Ocijenili smo tužbu kao pokušaj zastrašivanja i izrazili povjerenje u pravosudne organe da će ovakve tužbe odbaciti.

Drago nam je što možemo konstatovati da smo bili u pravu. Odbacivanje optužbe podstrek je i opozicionim političarima i novinarima i svim građanima Velike Kladuše da se bez straha, otvoreno bore za bolju životnu sredinu i kvalitetniji životni standard.

U međuvremenu, zbog slične stvari, Komunalije su opet podnijele tužbu protiv našeg Amira Purića. Vjerujemo da će i ta tužba biti odbačena.“

Ne živimo od namještanja tendera ni rasipanja državne imovine, već od povjerenja naših članica, članova, simpatizerki i simpatizera da će njihov novac biti utrošen na izgradnju pravednijeg društva.
Budite jedna ili jedan od njih. Donirajte!