Naša stranka | Naša stranka o ustavnim promjenama s britanskim i američkim ambasadorom
Naša stranka o ustavnim promjenama s britanskim i američkim ambasadorom

Naša stranka o ustavnim promjenama s britanskim i američkim ambasadorom

14.10.2021.

Predsjednik Naše stranke Edin Forto, šef Kluba poslanika u Parlamentu BiH Predrag Kojović te poslanik u tom Parlamentu Damir Arnaut susreli su se danas s ambasadorom Ujedinjenog Kraljevstva Nj.E. Matthew Fieldom. Razgovarali su o aktuelnoj političkoj situaciji u Bosni i Hercegovini, uključujući osvrt na potrebne reforme. Naša stranka je i inicirala seriju sastanaka s ambasadorima zemalja članica PIC-a svjesna trenutne političke klime, te s ciljem predstavljanja svog osvrta na potrebna rješenja.

Tokom sastanka je istaknuto da negativna retorika, ne zanemarujući ozbiljnost situacije, ne smije skrenuti pažnju sa rješavanja pitanja koja direktno utiču na svakodnevni život građana, uključujući borbu protiv korupcije, ispunjavanje uslova neophodnih na evropskom putu naše zemlje te značajnog poboljšanja stanja u zdravstvenom, obrazovnom, saobraćajnom i drugim sektorima. Naglašena je potreba potenciranja takvih tema u političkom i javnom diskursu, kao i kroz konkretno djelovanje.

Poseban akcent je stavljen na neophodnost održavanja stabilnog okruženja u Bosni i Hercegovini, uključujući i kontinuirano prisustvo međunarodnih sigurnosnih snaga koje predstavljaju garant sigurnosti u našoj zemlji i regionu. 

Predstavnici Naše stranke su ovom prilikom ambasadoru Fieldu predstavili detalje prijedloga amandmana na Ustav BiH koji je nedavno dostavljen u proceduru.

Sastanak u vezi s ovim i sličnim temama Forto, Kojović i Arnaut su ranije danas održali i s ambasadorom SAD-a u našoj zemlji, Nj.E. Ericom Nelsonom.