Naša stranka | Naša stranka: Izbor Špirića je izrugivanje i građanima i SAD-u i Evropskoj uniji
  • Početna
  • Novosti
  • Naša stranka: Izbor Špirića je izrugivanje i građanima i SAD-u i Evropskoj uniji
Naša stranka: Izbor Špirića je izrugivanje i građanima i SAD-u i Evropskoj uniji

Naša stranka: Izbor Špirića je izrugivanje i građanima i SAD-u i Evropskoj uniji

23.09.2020.

Nikola Špirić imenovan je za člana Komisije za izbor i praćenje rada Agencije za prevenciju korupcije i koordinaciju borbe protiv korupcije.
Tim povodom reagovala je Naša stranka.
„Nikola Špirić je na crnoj listi Sjedinjenih Američkih Država zbog korupcije. Ono što je njegovim imenovanjem poručeno jest da te borbe s državnog nivoa vlasti neće biti. Naprotiv. To je poručeno i građanima i osvjedočenim prijateljima BiH na međunarodnoj sceni. Prije svega SAD-u kao jednom od najvećih finansijera borbe protiv korupcije u BiH te Evropskoj uniji u kojoj je uslov za članstvo antikoruptivna efikasnost.
Treba reći da ovo nije samo poruka SAD-u, EU i građanima BiH, već i poruga istima.
Naša stranka je, naravno, glasala protiv ovog prijedloga, a Špirić je izabran glasovima SDA-HDZ-SNSD, koalicije koja prema priznanju svog premijera nema većinu za usvajanje zakona, ali očito savršeno funkcioniše kod podjele resora i drugog plijena.

 

Ne živimo od namještanja tendera ni rasipanja državne imovine, već od povjerenja naših članica, članova, simpatizerki i simpatizera da će njihov novac biti utrošen na izgradnju pravednijeg društva.
Budite jedna ili jedan od njih. Donirajte!