Naša stranka | Naša stranka Gračanica: Opština povećala paušale, Mirsad Čamdžić glasao protiv i odrekao se povećanja
  • Početna
  • Novosti
  • Naša stranka Gračanica: Opština povećala paušale, Mirsad Čamdžić glasao protiv i odrekao se povećanja
Naša stranka Gračanica: Opština povećala paušale, Mirsad Čamdžić glasao protiv i odrekao se povećanja

Naša stranka Gračanica: Opština povećala paušale, Mirsad Čamdžić glasao protiv i odrekao se povećanja

04.01.2016.

Vijećnik Naše stranke u Opštinskom vijeću Gračanica Mirsad Čamdžić uputio je rukovodstvu Vijeća izjavu kojom se odriče razlike u vijećničkim paušalima koja je nastala nakon odluke većine na prošloj sjednici o uvećanju paušala sa 330 na 500 KM. Čamdžić je u navedenoj izjavi jasno kazao da se odriče povećanja paušala i da razliku koja je nastala povećanjem ostavlja u općinskom budžetu.

„Zatražio sam da moj paušal, koji je u decembru 2015. godine iznosio 333 KM, ne bude povećan ni za jednu marku, jer sam na prošloj sjednici, kada se glasalo o povećanju, bio protiv povećanja paušala za 170 KM mjesečno, te smatram da je, s obzirom na činjenicu da sam preglasan na Vijeću, to jedini moralno ispravan čin“, kazao je Čamdžić.
Odluka o uvećanju paušala usvojena je na Opštinskom vijeću Gračanica sa 25 glasova za i četiri glasa protiv.
„Mislim da je, u kontekstu teške ekonomske situacije u kojoj živi većina naših građana, odluka o povećanju paušala dokaz zabrinjavajućeg stepena socijalne neosjetljivosti političkih predstavnika koji su izabrani da brane interese građana, a ne svoje, lične interese“, zaključio je Čamdžić.

Ne živimo od namještanja tendera ni rasipanja državne imovine, već od povjerenja naših članica, članova, simpatizerki i simpatizera da će njihov novac biti utrošen na izgradnju pravednijeg društva.
Budite jedna ili jedan od njih. Donirajte!