Naša stranka | Naša stranka Centar: U službi smo građana, pozivamo NiP da se pridruži
Naša stranka Centar: U službi smo građana, pozivamo NiP da se pridruži

Naša stranka Centar: U službi smo građana, pozivamo NiP da se pridruži

29.07.2022.

Jučer je prekinuta redovna sjednica Općinskog vijeća Centar zbog neusvajanja dnevnog reda i nedostatka kvoruma za njeno održavanje i to nakon što su je napustili vijećnici i vijećnice NiP-a, zajedno sa bivšim vijećnicima i vijećnicama SDA (koje su objeručke prihvatili u NiP), a jedini rezultat ovoga je ispaštanje građanki i građana - tvrde iz Naše stranke.

“Građani i građanke svoje predstavnike na izborima biraju kako bi ih zastupali na sjednicama Općinskog vijeća. Napuštanje sjednice nije samo poruka svima u sali, nego i onima koji su ih birali. NiP poručuje da samo snagom sile može pokazati moć, ali ne žele raspravljati o gorućim pitanjima bitnim za društvo. Zbog toga ne čudi negodovanje javnosti zbog metoda kojima se koriste NiP i njihovi sateliti, poručili su iz Naše stranke. 

Mi iz Naše stranke, osuđujemo neprincipijelne napade na načelnika Srđana Mandića. Pozivamo NiP na dijalog i vraćanje u okvire "Sarajevskog dogovora", koji je osnova našeg rada u Općini Centar, ali i u svim drugim općinama. Svjesni smo da smo previdjeli da u “Sarajevskom dogovoru” dodamo odjeljak o sujetama, koji je očito bio potreban, ali nismo očekivali da će emocije biti dovoljan okidač za opstrukcije sjednice na kojoj se, između ostalog, trebalo razgovarati i o dugoročnom razvoju naše općine, kao i o rekonstrukciji glavnog terena stadiona Koševo. Srećom, brzom reakcijom načelnika Mandića, osigurali smo novac Fudbalskog saveza BiH za Koševo.

Mi nastavljamo biti u službi građanki i građana, a u interesu naše zemlje pozivamo NiP da se pridruži. 

Ne živimo od namještanja tendera ni rasipanja državne imovine, već od povjerenja naših članica, članova, simpatizerki i simpatizera da će njihov novac biti utrošen na izgradnju pravednijeg društva.
Budite jedna ili jedan od njih. Donirajte!