Naša stranka | Naša stranka Centar: Ajnadžić od parka Betanije pravi park Betoniju
Naša stranka Centar: Ajnadžić od parka Betanije pravi park Betoniju

Naša stranka Centar: Ajnadžić od parka Betanije pravi park Betoniju

15.10.2020.

Vijećnici Naše stranke Centar su na jučerašnjoj sjednici Općinskog vijeća jedini glasali protiv izmjena Regulacionog plana Gradski park Betanija. Povod za izmjene ovog plana je izgradnja Prve transverzale, koju Naša stranka također smatra neupitnim javnim interesom. Međutim, stvarni uzrok izmjena smatraju da je razmjena zemljišta s firmom Penny plus, što je, kako kažu, nedopustivo:

“Da se radi o, najblaže rečeno, sumnjivoj izmjeni, govori i činjenica da su izmjene regulacionog plana za park Betanija na dnevni red sjednice Općinskog vijeća uvrštene neposredno prije njegovog usvajanja. Vijećnici su stavljeni pred svršen čin, bez mogućnosti da se s njim upoznaju. Sve pod krinkom javnog interesa izgradnje prve transverzale. Slažemo se da je taj javni interes neupitan. Međutim, cijena toga ne smije biti parkovska zelena površina, a u izmjenama je problematično upravo to. Firma Penny plus svakako mora biti obeštećena u procesu eksproprijacije, ali to ne smije biti na način da joj se ustupi 25.000 metara kvadratnih parkovske površine za gradnju."

 

Ne živimo od namještanja tendera ni rasipanja državne imovine, već od povjerenja naših članica, članova, simpatizerki i simpatizera da će njihov novac biti utrošen na izgradnju pravednijeg društva.
Budite jedna ili jedan od njih. Donirajte!