Naša stranka | Naša stranka Brčko: Koalicija sa SDA samovoljan čin jednog člana SDP-a, nastavljamo kao BH blok
  • Početna
  • Novosti
  • Naša stranka Brčko: Koalicija sa SDA samovoljan čin jednog člana SDP-a, nastavljamo kao BH blok
Naša stranka Brčko: Koalicija sa SDA samovoljan čin jednog člana SDP-a, nastavljamo kao BH blok

Naša stranka Brčko: Koalicija sa SDA samovoljan čin jednog člana SDP-a, nastavljamo kao BH blok

22.11.2020.

Povodom samovoljnog čina predsjednika SDP-a Brčko distrikta BiH Esada Atića kojim je mimo dogovora sa koalicionim partnerom Našom strankom,  potpisao sporazum o  formiranju većine sa SDA, SBiH i Alijom Denjagićem reagirao je Gradski odbor Naše stranke u Brčkom.

„U Našoj stranci smo protiv koaliranja sa SDA kao nacionalnom strankom u kojoj vidimo najvećeg i najodgovornijeg  krivca opšteg lošeg stanja u Brčko distriktu BiH.

Takođe smatramo da je Esad Atić zloupotrijebio funkciju predsjednika SDP-a Brčko distrikta BiH te na ovaj način načinio nesagledivu štetu SDP-u i ljevici u cjelini u Brčkom. Vodeći se ličnim interesima zanemario je osnove na kojima smo formirali koaliciju 'BH Blok - SDP BiH i Naša stranka', izigrao povjerenje glasača,  građana Brčkog i naše povjerenje.

Ono što nas ohrabruje je činjenica da ovo nije stav članstva SDP-a i ljudi s kojima smo se borili se za drugačije i bolje Brčko, te da će ideja na kojoj smo zasnovali koaliciju opstati.

U Našoj stranci Brčko, bez obzira na sve, nastavit ćemo raditi na principima na kojima su naše kolege u Sarajevu učinile promjenu od istorijske važnosti za sve građane Bosne i Hercegovine, jer samo tako Brčko može postati bolje mjesto za život.“