Naša stranka | Naša stranka: ALDE za sankcionisanje Dodika
Naša stranka: ALDE za sankcionisanje Dodika

Naša stranka: ALDE za sankcionisanje Dodika

24.11.2021.

Naša stranka je članica ALDE-a (Alijanse liberala i demokrata Evrope), partije koja je u Evropskom parlamentu treća po snazi. Europarlamentarac i v. d. predsjednika ALDE-a Ilhan Kyuchyuk na sinoć održanoj raspravi o Bosni i Hercegovini u Evropskom parlamentu rekao je:

"Idemo u katastrofu ako ne zaustavimo srpske separatiste. Pozivam Dodika da se uključi u konstruktivan dijalog. Nereagiranje na trenutnu situaciju ugrozilo bi Daytonski mirovni sporazum s velikim implikacijama."

Također je govorio i član ALDE-a iz Slovenije Klemen Groselj koji je pozvao građane BiH iz Republike Srpske da ne glasaju za Dodika te tako osiguraju sigurnu budućnost za sebe i Bosnu i Hercegovinu.  Pored sjednice Evropskog, sinoć je održana i sjednica Holandskog parlamenta na kojoj su zastupnici i zastupnice liberalnih partija i VVD i D66, naših partnerskih partija u ALDE-u, glasali za sankcije Dodiku.

Podsjećamo da je Edin Forto, predsjednik Naše stranke, početkom prošlog mjeseca boravio u Kranju gdje je s liberalnim liderima razgovarao o evropskoj i građanskoj budućnosti BiH gdje je najavio da ćemo preko naših liberalnih prijatelja u Evropskom parlamentu i drugim evropskim institucijama glasno zagovarati građanske principe kroz prijedlog izmjena Ustava BiH koje je kreirala Naša stranka. Na tom sastanku su potpisali i Deklaraciju o proširenju Evropske unije na Zapadni Balkan u kojoj se propagira ulazak BiH u Evropsku uniju do 2029. godine.“

Ne živimo od namještanja tendera ni rasipanja državne imovine, već od povjerenja naših članica, članova, simpatizerki i simpatizera da će njihov novac biti utrošen na izgradnju pravednijeg društva.
Budite jedna ili jedan od njih. Donirajte!