Naša stranka | Mirsad Čamdžić: Neophodni lijekovi za trudnice s trombofilijom bit će besplatni i u TK
  • Početna
  • Novosti
  • Mirsad Čamdžić: Neophodni lijekovi za trudnice s trombofilijom bit će besplatni i u TK
Mirsad Čamdžić: Neophodni lijekovi za trudnice s trombofilijom bit će besplatni i u TK

Mirsad Čamdžić: Neophodni lijekovi za trudnice s trombofilijom bit će besplatni i u TK

16.11.2022.

Trudnice s trombofilijom, da bi ostvarile pravo na besplatan pristup neophodnim lijekovima u Tuzli, između ostalog, moraju priložiti i dokaz o dva uzastopna spontana pobačaja. Tim povodom reagovao je Mirsad Čamdžić, zastupnik Naše stranke u Parlamentu FBiH.

„Skupština Tuzlanskog kantona je na inicijativu naših zastupnica Amre Nadarević Vodenčarević i Mirele Trepanić Grbešić usvojila da niskomolekularni heparin bude dostupan besplatno trudnicama kojima je potreban. Međutim, ono što im je rečeno je da lijekovi Enoxaparin (Clexane) i Reviparin-natrium (Clivarin) ne mogu biti uvršteni na esencijalnu listu lijekova kantona dok ne budu uvršteni na federalnu esencijalnu A i B listu. S tim u skladu reagovali smo i u Parlamentu FBiH te uputili inicijativu da se pomenuti lijekovi uvrste na federalnu A i B listu lijekova. To do danas nije učinjeno. Naša stranka će, sve su prilike, u ovom mandatu biti dio vlasti na federalnom nivou i kao zastupnik Naše stranke obavezujem se da ovaj problem riješimo. Nema sumnje da će to biti lakše s pozicije vlasti.“

Ne živimo od namještanja tendera ni rasipanja državne imovine, već od povjerenja naših članica, članova, simpatizerki i simpatizera da će njihov novac biti utrošen na izgradnju pravednijeg društva.
Budite jedna ili jedan od njih. Donirajte!