Naša stranka | Mirsad Čamdžić: Nakon tri godine mog insistiranja, Gračanica će konačno dobiti sredstva za dovršetak dvorane
  • Početna
  • Novosti
  • Mirsad Čamdžić: Nakon tri godine mog insistiranja, Gračanica će konačno dobiti sredstva za dovršetak dvorane
Mirsad Čamdžić: Nakon tri godine mog insistiranja, Gračanica će konačno dobiti sredstva za dovršetak dvorane

Mirsad Čamdžić: Nakon tri godine mog insistiranja, Gračanica će konačno dobiti sredstva za dovršetak dvorane

27.01.2023.

Na prijedlog Mirsada Čamdžića, zastupnika Naše stranke, u budžet Federacije BiH uvršteno je 500.000 KM za završetak izgradnje dvorane u Gračanici.

„Postoje tri stvari u koje sam za vrijeme bavljenja politikom uložio najviše energije, zagovaranja, borbe, javnih nastupa... To su klizalište u Gračanici, kružni tok kod Bolnice i sportska dvorana u mom gradu. Nakon tri godine uzastopnog mog predlaganja, Gračanica će konačno dobiti sredstva za dovršetak izgradnje dvorane. Time će 2.500 učenika i učenica najmnogoljudnije škole u Federaciji konačno dobiti uslove za obavljanje nastave tjelesnog odgoja. Ovim će biti potaknut i razvoj dvoranskog sporta a gračanički klubovi će moći konačno igrati na svom terenu. Također, reprezentacije Bosne i Hercegovine u dvoranskim sportovima, mogle bi Gračanicu birati kao mjesto odigravanja utakmica.

Nema sumnje da će dvorana utjecati i na veće interesovanje za bavljenje sportom kod mladih, a svim građankama i građanima Gračanice bit će to razlog više na ponos svojim mjestom.“

Ne živimo od namještanja tendera ni rasipanja državne imovine, već od povjerenja naših članica, članova, simpatizerki i simpatizera da će njihov novac biti utrošen na izgradnju pravednijeg društva.
Budite jedna ili jedan od njih. Donirajte!