Naša stranka | Alen Girt
Alen Girt

Alen Girt

15.09.2020.

POTPREDSJEDNIK

Rođen sam 1967. godine u Sarajevu gdje sam završio Drugu gimnaziju a zvanje diplomiranog inženjera mašinstva sam stekao na METU – Middle East Technical University u Ankari na engleskom jeziku. Govorim engleski i turski jezik, sudski sam tumač za turski jezik i po potrebi konsekutivni prevodilac za Ministarstvo sigurnosti BiH. U posljednjih 20 godina bavim se procesom proizvodnje, plasmana i distribucije kućnog tekstila za najveće proizvođače, kako turskih tako i bosanskih kompanija na međunarodnim tržištima kao što su Japan, Rumunija, Hrvatska, Turska, Grčka, Srbija, Albanija, Italija i Bosna i Hercegovina.

Na izborima u novembru 2020. izabran sam u Općinsko vijeće Općine Centar u Sarajevu gdje pored vijećničke funkcije obavljam i funkciju šefa Kluba vijećnika Naše stranke. Od decembra 2022. gradski vijećnik u Gradskom vijeću grada Sarajeva Sretno sam oženjen i ponosni sam otac troje djece.

Ne živimo od namještanja tendera ni rasipanja državne imovine, već od povjerenja naših članica, članova, simpatizerki i simpatizera da će njihov novac biti utrošen na izgradnju pravednijeg društva.
Budite jedna ili jedan od njih. Donirajte!