Naša stranka | Mirjana Laganin: SDA/HDZ koalicija urušava obrazovni sistem u HNŽ
Mirjana Laganin: SDA/HDZ koalicija urušava obrazovni sistem u HNŽ

Mirjana Laganin: SDA/HDZ koalicija urušava obrazovni sistem u HNŽ

03.08.2022.

Skupština HNŽ je na jučerašnjoj sjednici usvojila Zakon o izmjeni Zakona o osnovnom odgoju i obrazovanju kojim se ukida ograničenje mandata ravnatelja osnovnih škola. Reagirala je Mirjana Laganin iz Naše stranke: 

“Usvajanjem ovog Zakona iste osobe mogu doživotno biti ravnatelj ili ravnateljica osnovne škola u HNŽ, postavljeni zahvaljujući isključivo tome što pripadaju jednoj od stranaka vladajuće SDA/HDZ koalicije. Na ovaj način bit ćemo sigurni da se i ubuduće ravnatelji ili ravnateljice osnovnih škola HNŽ neće birati po svojim stručnim kvalifikacijama, iskustvu i dobroj praksi u obrazovanju.

Zbog svega toga u obrazovanju HNŽ možemo s pravom očekivati vladavinu osoba poput Semira Šejtanića koji je, iako osuđen za krivotvorenje službene isprave ponovno izabran za ravnatelja osnovne škole Mujaga Komadina u Mostaru. A takvi će nesumnjivo zloupotrebljavati svoj položaj za ostvarenje isključivo stranačkih interesa kao u slučaju kada je Šejtanić omogućio Aldenu Kajtazu da na osnovu krivotvorenih podataka o radnom iskustvu bude zaposlen i kasnije postavljen na funkciju v. d. ministra obrazovanja u Vladi Federacije BiH.

Stoga ćemo i dalje imati neučinkovit obrazovni sustav jer Šejtanići, Kajtazi i njima slični SDA/HDZ poslušnici ne žele učenicima omogućiti uvjete za ostvarivanje boljih rezultata i osposobljavanje za suvremeni način življenja i rada. Iz svega nesumnjivo slijedi kako unaprjeđenje kvalitete obrazovanja uopće nije prioritet vladajuće SDA/HDZ koalicije”, poručila je Mirjana Laganin iz Naše stranke Mostar. 

Ne živimo od namještanja tendera ni rasipanja državne imovine, već od povjerenja naših članica, članova, simpatizerki i simpatizera da će njihov novac biti utrošen na izgradnju pravednijeg društva.
Budite jedna ili jedan od njih. Donirajte!