Naša stranka | Mirela Džehverović ispunila predizborno obećanje: Općina Novo Sarajevo finansirat će kućnu njegu za starije i bolesne
  • Početna
  • Novosti
  • Mirela Džehverović ispunila predizborno obećanje: Općina Novo Sarajevo finansirat će kućnu njegu za starije i bolesne
Mirela Džehverović ispunila predizborno obećanje: Općina Novo Sarajevo finansirat će kućnu njegu za starije i bolesne

Mirela Džehverović ispunila predizborno obećanje: Općina Novo Sarajevo finansirat će kućnu njegu za starije i bolesne

17.06.2022.

Mirela Džehverović, vijećnica Naše stranke u Općinskom vijeću Novo Sarajevo, ispunila je još jedno predizborno obećanje. Podsjećamo, u kampanji pred općinske izbore rekla je: „Jedna od stvari za koju bi posebno voljela da joj obilježi mandat jest formiranje odjela pri Općini koji bi se brinuo o starijoj populaciji u Novom Sarajevu.“

To je sada stvarnost. Odlučeno je da Općina Novo Sarajevo iz budžeta finansira troškove za kućnu njegu i pomoć licima u stanju potrebe s područja Novog Sarajeva.

„Postoje naši stariji sugrađani i sugrađanke koji su sami i koji ni zdravstveno ni finansijski ne stoje dobro i o kojima mi kao zajednica moramo voditi brigu. Potreba za tom brigom posebno dolazi do izražaja u kriznim vremenima. Znamo kako na nas sve koji smo zdravi i koji radimo utiče inflacija, e našim starijim sugrađanima je višestruko gore. Pokazali smo svijest o njihovom problemu i na to sam izuzetno ponosna. Naravno, za ovo je jednako zaslužan i načelnik Hasan Tanović koji je pokazao izuzetan senzibilitet te potrebe naših sugrađana o kojima je ovdje riječ prioritizirao na adekvatan način“, rekla je Džehverović.

Ne živimo od namještanja tendera ni rasipanja državne imovine, već od povjerenja naših članica, članova, simpatizerki i simpatizera da će njihov novac biti utrošen na izgradnju pravednijeg društva.
Budite jedna ili jedan od njih. Donirajte!