Naša stranka | Miomirka Melank: Sto maraka nezaposlenima sam predložila u augustu, danas taj iznos mora biti veći
  • Početna
  • Novosti
  • Miomirka Melank: Sto maraka nezaposlenima sam predložila u augustu, danas taj iznos mora biti veći
Miomirka Melank: Sto maraka nezaposlenima sam predložila u augustu, danas taj iznos mora biti veći

Miomirka Melank: Sto maraka nezaposlenima sam predložila u augustu, danas taj iznos mora biti veći

22.09.2022.

Vlada Federacije BiH donijela je danas odluku da nezaposlenima dodijeli finansijsku pomoć u iznosu od 100 KM. Tu inicijativu u augustu je podnijela Miomirka Melank, zastupnica Naše stranke u Parlamentu FBiH.

„Iznos od 100 KM nezaposlenima koji sam predložila u augustu je minimum koji je Vlada mogla učiniti. Smatram da nezaposleni zaslužuju pomoć kao i bilo koja kategorija koja ju je dosad dobila. Nezaposleni u našoj zemlji najčešće nisu bez posla svojom krivicom, već zahvaljujući sistemu koji ne stvara uslove za nova radna mjesta. Ne samo da ih ne stvara, nego i opstruira dobre namjere brojnih ljudi koji pokušavaju investirati u našu zemlju. S obzirom na to, sistem tim ljudima mora nadoknaditi iz budžeta ono što im je uskratio da sami zarade. Ovo što se daje je malo, ali bolje išta nego ništa.

Porazna je činjenica da je inicijativu predložila u augustu i da je prošlo ovoliko vremena do odluke da se ona provede. Tu treba računati da će se isplata također odužiti do kraja novembra. U tom vremenu desila su se i desit će se nova poskupljenja tako da sad tih 100 KM vrijedi manje nego kad sam ja predložila inicijativu.

Cilj Vlade je očigledno bio da ovim dobije neke predizborne poene a ne da pomogne nezaposlenima.“

 

Ne živimo od namještanja tendera ni rasipanja državne imovine, već od povjerenja naših članica, članova, simpatizerki i simpatizera da će njihov novac biti utrošen na izgradnju pravednijeg društva.
Budite jedna ili jedan od njih. Donirajte!