Naša stranka | Marinković-Lepić s tuzlanskim srednjoškolcima: Raduje me da mogu biti vaš glas u Parlamentu
  • Početna
  • Novosti
  • Marinković-Lepić s tuzlanskim srednjoškolcima: Raduje me da mogu biti vaš glas u Parlamentu
Marinković-Lepić s tuzlanskim srednjoškolcima: Raduje me da mogu biti vaš glas u Parlamentu

Marinković-Lepić s tuzlanskim srednjoškolcima: Raduje me da mogu biti vaš glas u Parlamentu

22.03.2023.

Mirjana Marinković-Lepić, predsjedavajuća Parlamenta Federacije BiH, boravila je danas u Elektrotehničkoj školi u Tuzli na poziv učenika trećeg razreda. U sklopu predmeta Demokratija i ljudska prava učenici trećeg razreda prezentovali su svoje aktivnosti na projektu "Ja građanin". Obrađivali su probleme nasilja u porodici, korupcije i nepotizma, genocida u Srebrenici te mentalnog zdravlja mladih. Predložili su i konkretne mjere, tj. javne politike u ovim oblastima. Bit će mi čast da zastupam njihove prijedloge u Parlamentu. Pozvali su predsjedavajuću Lepić da bude njihov glas u Parlamentu.

Lepić je tim povodom rekla:

„Rado sam se odazvala pozivu, kao što će mi biti čast da zastupam njihove prijedloge u Parlamentu. Moram izraziti iskrenu zadivljenost radom ovih mladih ljudi koji su u svom pristupu problemu, analizi zakonodavstva, prepoznavanju slabih mjesta i mogućnosti intervencije pokazali veću ozbiljnost nego brojni političari. Demantovali su također jedan vrlo poguban mit, a to je da mladi nisu zainteresovani za politiku. Jesu, itekako, samo nemaju adekvatne zastupnike svojih ideja. Posebno mi se stoga svidio način na koji oni žele doprijeti do mjesta odlučivanja, a to je kroz direktnu komunikaciju s političarima. Preporučila bih i ostalim mladim ljudima da zovu parlamentarce i vijećnike kod sebe, u škole, u udruženja i neka im na isti način predlože svoja rješenja, na taj način će možda postići promjene koje žele, ali i ako ne postignu barem će se znati lakše odlučiti prilikom izbora, znat će kome je stalo.

Naravno, ne smijemo zaboraviti ni motivaciju koju im stariji moraju pružiti, zato posebnu zahvalnost iskazujem profesorici Admiri Uzunić na pozivu i na trudu koji je uložila u rad s mladima i mimo obavezujućih nastavnih aktivnosti.“

Mirjana Marinković Lepić je također istakla da je raduje činjenica što se, prema tvrdnjama đaka, kadrovi Naše stranke najčešće od svih političara odazivaju na njihove pozive.

Ne živimo od namještanja tendera ni rasipanja državne imovine, već od povjerenja naših članica, članova, simpatizerki i simpatizera da će njihov novac biti utrošen na izgradnju pravednijeg društva.
Budite jedna ili jedan od njih. Donirajte!