Naša stranka | Kazna za FACE TV je rezultat politički montiranog procesa
Kazna za FACE TV je rezultat politički montiranog procesa

Kazna za FACE TV je rezultat politički montiranog procesa

06.02.2023.

Face TV je kažnjen sa 15.000 KM zbog navodnog poziva Senada Hadžifejzovića na ubistvo Milorada Dodika. Tim povodom reagovala je Naša stranka.

“Senad Hadžifejzović nije pozvao na ubistvo Milorada Dodika. Jasno je to svima na prvo slušanje, a to je utvrdila i Agencija za forenziku. Unatoč tome, RAK je izrekao kaznu za nepostojeće djelo. Jasno je da se radi o politički motiviranom procesu koji ima za cilj s javne scene eliminirati nepodobne i neposlušne novinare. To nećemo dozvoliti. I prije smo upozoravali na pogubnost i nezakonitost izbora trenutnog direktora RAK-a Draška Milinovića, bivšeg direktora Radio-televizije Republike Srpske. Mirjana Marinković Lepić, tada zastupnica Naše stranke u Parlamentu BiH, napomenula je da je za vrijeme Milinovićevog mandata RAK izrekao 19 izvršnih mjera protiv RTRS-a od čega se jedna odnosila i na Milinovića lično. U najmanju ruku, direktor RAK-a mora biti neko koga sam RAK nije kažnjavao i, naravno, politički neovisan.”

Ne živimo od namještanja tendera ni rasipanja državne imovine, već od povjerenja naših članica, članova, simpatizerki i simpatizera da će njihov novac biti utrošen na izgradnju pravednijeg društva.
Budite jedna ili jedan od njih. Donirajte!