Naša stranka | Jasminka Hasanović: Spomenik i park “Macan Marija” rekonstruisati u što kraćem roku
  • Početna
  • Novosti
  • Jasminka Hasanović: Spomenik i park “Macan Marija” rekonstruisati u što kraćem roku
Jasminka Hasanović: Spomenik i park “Macan Marija” rekonstruisati u što kraćem roku

Jasminka Hasanović: Spomenik i park “Macan Marija” rekonstruisati u što kraćem roku

23.05.2023.

Naša stranka Lukavac obavještava javnost da su 29. marta podnijeli inicijativu za rekonstrukciju parka i spomenika “Macan Marija”. Spomen kosturnica “Macan Marija” je simbol grada, ali i otpora u borbi protiv fašizma, proglašen Nacionalnim spomenikom BiH. Godinama je ovaj simbol zaboravljen, kao i park koji se nalazi u neposrednoj blizini.

Jasminka Hasanović, u ime Gradskog odbora Naše stranke Lukavac, tim povodom kaže: “Park i pristupne staze su u jako lošem stanju. Potrebno je zamijeniti klupe, kao i kante za otpatke. Na spomeniku nedostaje nekoliko mermernih ploča, a park je potrebno obogatiti novim sadnicama. Rasvjeta je jako loša. Sve spomenuto može se riješiti u jako kratkom roku ako bude postojala dobra volja Gradske uprave.”

Iz Naše stranke napominju da bi uz rekonstrukciju ovog parka, vraćanje fudbalskih i teniskih terena na korištenje građanima jer isti pripadaju Gradu (inicijativa Naše stranke), ovaj dio grada bio centar za odmor i rekreaciju. 

 

Ne živimo od namještanja tendera ni rasipanja državne imovine, već od povjerenja naših članica, članova, simpatizerki i simpatizera da će njihov novac biti utrošen na izgradnju pravednijeg društva.
Budite jedna ili jedan od njih. Donirajte!