Naša stranka | Jasminka Hasanović: Ponovo napraviti staze prema Crvenim zgradama i Panjićima!
  • Početna
  • Novosti
  • Jasminka Hasanović: Ponovo napraviti staze prema Crvenim zgradama i Panjićima!
Jasminka Hasanović: Ponovo napraviti staze prema Crvenim zgradama i Panjićima!

Jasminka Hasanović: Ponovo napraviti staze prema Crvenim zgradama i Panjićima!

23.01.2023.

U posljednje vrijeme, a to će se intenzivirati u mjesecima do lokalnih izbora, gradske vlasti izdvojile su ogromne novce na puteve i uličnu rasvjetu u prigradskim mjesnim zajednicama, dok se zapostavljaju putevi i prilazi u Lukavcu.

Iz Gradskog odbora Naše stranke u Lukavcu posebno ističu loše stanje putne infrastrukture na glavnom ulazu u Lukavac.

Također ističu i pješačke staze u samom gradu koje su izuzetno potrebne, ali i jeftine.

„Lukavac je nekada bio bogat pješačkim stazama, koje su vremenom i zahvaljujući radovima bez kontrole Grada uništene. Naša stranka će podnijeti inicijativu da se izgrade staze na svim mjestima u gradu gdje se vidi potreba stanovništva, ali i da se rekonstruišu postojeće“, izjavila je Jasminka Hasanović u ime Gradskog odbora Naše stranke u Lukavcu.

Pješačke staze koje je potrebno što hitnije rekonstruisati su one koje spajaju novogradnju s ostatkom grada, kao i staza između zgrada C7 i C8 koja se proteže do Panjića:

„Danas smo Gradskoj upravi i Mjesnoj zajednici Lukavac Grad podnijeli inicijativu za rekonstrukciju staze u ulici Armije BiH, koja spaja novogradnju prema prolazu kroz crvene zgrade i stazu od zgrada C7 i C8 prema Panjićima. Tu stazu dnevno koristi nekoliko stotina građana, posebno djeca. Posljednjih 20 godina uticajem vremena i nebrigom izvođača radova na grijanju te staze su uništene. Za vrijeme padavina je skoro pa nemoguće proći. Rekonstrukcijom koja ne iziskuje ogromna sredstva olakšat će se prolaz građanima, posebno starijima i djeci“, kaže Hasanović.

Ne živimo od namještanja tendera ni rasipanja državne imovine, već od povjerenja naših članica, članova, simpatizerki i simpatizera da će njihov novac biti utrošen na izgradnju pravednijeg društva.
Budite jedna ili jedan od njih. Donirajte!