Naša stranka | Irma Baralija poručila Plenkoviću: HNS neće uspjeti na sreću svih građana, uključujući i Hrvate
  • Početna
  • Novosti
  • Irma Baralija poručila Plenkoviću: HNS neće uspjeti na sreću svih građana, uključujući i Hrvate
Irma Baralija poručila Plenkoviću: HNS neće uspjeti na sreću svih građana, uključujući i Hrvate

Irma Baralija poručila Plenkoviću: HNS neće uspjeti na sreću svih građana, uključujući i Hrvate

14.09.2020.

Šta ste, gospodine Plenkoviću, radili 12 godina u kojima nije bilo izbora a HDZ bio jedan od najznačajnijih opstruktora da se izbori dese?

Današnji sastanak premijera Republike Hrvatske Andreja Plenkovića i predsjednika HDZ-a BiH Dragana Čovića komentirala je Irma Baralija, potpredsjednica Naše stranke.

„Bespredmetno je više i napominjati da Plenkovićeve namjere nisu dobrosusjedske kad prilikom posjete našoj državi ignorira državne funkcionere koji su titularno njemu ravni i prvo posjeti lidera jedne stranke pritom učestvujući u njegovoj predizbornoj kampanji.

Mnogo su se puta slične stvari desile da bismo vjerovali kako će naše reakcije uroditi plodom te uticati na hrvatsko političko rukovodstvo da promijeni vanjskopolitički odnos prema BiH. Moramo ipak čekati značajnu kvalitativnu promjenu i pomagati, koliko možemo, da se ona što prije desi.

Međutim, ne mogu kao Mostarka, kao neko ko se borio da do izbora u Mostaru dođe ostati ravnodušna na to što je Plenković izrazio radost što će do izbora doći te u tom smislu kao jednog od zaslužnih posmatra gospodina Čovića.

Šta ste, gospodine Plenkoviću, radili 12 godina u kojima nije bilo izbora a HDZ bio jedan od najznačajnijih opstruktora da se izbori dese? Šta ste radili dok je upravo gradonačelnik vaše sestrinske stranke u BiH krčmio novce nas građana Mostara, među kojima je oko 50.000 Hrvatica i Hrvata za koje se navodno zalažete?

Ako ne poštujete moju državu, pa ne radite posjete kako bi to politički protokol i bonton zahtijevali, s ciljem njenog unižavanja, ako vam je samo hrvatski narod u BiH razlog da nas posjetite, onda se barem radi tog naroda uozbiljite i ne podržavajte tako otvoreno one koji su najviše doprinijeli njegovom egzodusu iz BiH. I ne pripisujete zasluge za izbore onima koji bi da izbora nema jer samo tako mogu biti značajan politički faktor. Vaše želje o uspjehu HNS-a se neće ostvariti, na sreću svih građana, uključujući i Hrvate.“

 

Ne živimo od namještanja tendera ni rasipanja državne imovine, već od povjerenja naših članica, članova, simpatizerki i simpatizera da će njihov novac biti utrošen na izgradnju pravednijeg društva.
Budite jedna ili jedan od njih. Donirajte!