Naša stranka | Vildana Bešlija
Vildana Bešlija

Vildana Bešlija

15.09.2020.

POTPREDSJEDNICA

Od kraja 2008. godine, pa sve do kraja 2012. godine obavljala sam funkciju predsjednice Općinskog odbora Novo Sarajevo, a u periodu od 2016. do 2018. godine bila sam ogranizaciona sekretarka Naše stranke i kao koordinatorica programa u Fondaciji Boris Divković. 

U dva mandata, tačnije 2012. i 2016. godine sam bila birana u Općinsko vijeće Novo Sarajevo, a 2018. godine sam izabrana u Skupštinu Kantona Sarajevo. Na posljednjim izborima 2022. godine obnovila sam mandat kao zastupnica u Skupštini KS.

U martu 2015. godine, dobila sam nagradu za najbolju političku blogerku kao jedna od 5 nagrađenih, u okviru konkursa web portala Buka i programa “Promocija žena u politici“, koji podržava britanska fondacija “Westminster Foundation for Democracy”.

Po zanimanju sam ekonomistica sa magistarskim na Političkim naukama, odsjek Poslovno komuniciranje. Moje dosadašnje radno iskustvo proteže se od iskustva u kompaniji Whitefield computers“, preko iskustva u jednom od najjačih printanih medija, pod okriljem medijske kuće “avaz“, gdje sam kao media planerka obavljala marketinške aktivnosti za preko 20 izdanja (Dnevni avaz, Azra, Sport, Express, Male novine, AS, Horoskop, Zdravlje u kući i dr.), u smislu planiranja: medijskog prostora, prijema, pripreme, obrade, preloma, kao i kontrole reklamnog sadržaja, te kontrola sadržaja za štampanje.

Zatim, nakon sedam godina rada, svoj radni vijek nastavila sam u jednoj od jačih marketinških agencija „Communis“, te kao media planerka stekla iskustvo u radu sa različitim medijima. Od aprila 2011. do 2016. godine bila sam uposlenica Moje Banke dd. Sarajevo, gdje sam radno iskustvo provela prvobitno kao Stručni saradnik za marketing, dok sam posljednje tri godine bila na poziciji Rukovodioca Odjela za marketing i komunikacije. Sva navedena iskustva u smislu organizacijske i komunikacijske prirode su veoma širokog spektra iz oblasti marketinga i komunikacija, ali i drugih poslova iz oblasti ekonomije. 

Ne živimo od namještanja tendera ni rasipanja državne imovine, već od povjerenja naših članica, članova, simpatizerki i simpatizera da će njihov novac biti utrošen na izgradnju pravednijeg društva.
Budite jedna ili jedan od njih. Donirajte!