Naša stranka | Irma Baralija
Irma Baralija

Irma Baralija

15.09.2020.

POTPREDSJEDNICA

Diplomirala 2008. godine na Odsjeku za filozofiju i sociologiju Filozofskog fakulteta u Sarajevu. U oktobru 2009. godine postala stipendistkinja Kraljevine Španije za dvogodišnji magistarski studij Političkih nauka na Univerzitetu Complutense u Madridu. Magistrirala 2011. godine a magistarski rad joj je bodovan kao najbolji na pomenutom studiju u toj akademskoj godini.
Certificirana je trenerica za “Nenasilnu komunikaciju i razgradnju predrasuda”. U periodu od 2001. do 2003. godine aktivno radila kao trenerica i voditeljica radionica o pomenutoj temi u osnovnim i srednjim školama širom Hercegovine.
Prevoditeljske poslove pri EUFOR misiji obavljala u periodu od 2005. do 2009. godine, prvenstveno u vojnim bazama Ortiješ Mostar i Butmir Sarajevo. Učestvovala je u različitim terenskim akcijama s ciljem očuvanja mira u Bosni i Hercegovini.
Saradnica Centra za kritičku misao Mostar na aktivnostima u vezi s temom suočavanja s prošlošću. Iza sebe ima dugogodišnje profesorsko iskustvo u mostarskim gimnazijama kao i Koledžu ujedinjenog svijeta. Trenutno radi kao eksterna ocjenjivačica u Programu međunarodne diplome (IB).
Posvećena borbi za jednakopravnost svih građana i građanki u BiH, s trenutno posebnim fokusom na političko pitanje grada Mostara. Zbog neodržavanja izbora u tom gradu 2018. je podnijela i tužbu protiv BiH. Zahvaljujući presudi, izbori u tom gradu će biti prvi put održani nakon 12 godina.

U Našoj stranci je od 2015. godine, pokrenula je mostarski odbor i izabrana je za predsjednicu istog. Izabrana je 2016. godine u Predsjedništvo Naše stranke, a na posljednjem Kongresu i za potpredsjednicu.

 

Email: [email protected]

Tell: 033 408 893

Ne živimo od namještanja tendera ni rasipanja državne imovine, već od povjerenja naših članica, članova, simpatizerki i simpatizera da će njihov novac biti utrošen na izgradnju pravednijeg društva.
Budite jedna ili jedan od njih. Donirajte!