Naša stranka | Irdin Bajrović: Almir Mujkanović ne može biti pravobranilac dok se suočava s ozbiljnim optužbama za kriminal
  • Početna
  • Novosti
  • Irdin Bajrović: Almir Mujkanović ne može biti pravobranilac dok se suočava s ozbiljnim optužbama za kriminal
Irdin Bajrović: Almir Mujkanović ne može biti pravobranilac dok se suočava s ozbiljnim optužbama za kriminal

Irdin Bajrović: Almir Mujkanović ne može biti pravobranilac dok se suočava s ozbiljnim optužbama za kriminal

26.03.2023.

Dugogodišnji direktor Narodnog pozorišta Mostar Almir Mujkanović imenovan je za javnog pravobranioca Grada Mostara. Odluku o njegovom imenovanju donio je gradonačelnik Mario Kordić, a Gradsko vijeće potvrdilo dvotrećinskom većinom. Tim povodom reagovao je Irdin Bajrović iz mostarskog odbora Naše stranke.

“Imenovanje Almira Mujkanovića na poziciju pravobranica neodgovorno je i prema instituciji Grada prema javnosti te dodatno narušava povjerenje građana u sistem. Ne želim Mujkanoviću dokinuti pretpostavku da je nevin dok se ne dokaže suprotno, ali činjenica je da je Tužiteljstvo HNK formiralo predmet o kupovini pozorišnih stanova za otprilike 200 KM po metru kvadratnom te da se u vezu s tim dovodi i Mujkanović. Također, protiv njega postoji i kaznena prijava da je pozorište za vrijeme njegovog direktorovanja sklapalo sumnjive ugovore s firmama bliskim SDA-u. Sve ovo, iako još nedokazano, diskvalificira Mujkanovića za mjesto pravobranioca.

Naravno, za Mujkanovićevo imenovanje odgovornost snose i gradonačelnik Mario Kordić te svi vijećnici koji su glasali za, a posebno predsjedavajući Gradskog vijeća Salem Marić. Pitam ih, ako sutra Mujkanović bude pravosnažno osuđen, šta će reći javnosti, zašto su ga imenovali dok je bio pod sumnjom? Zar nemaju nikog u tom mostarskom SDA-u i HDZ-u bez sumnje u kriminal?”

Ne živimo od namještanja tendera ni rasipanja državne imovine, već od povjerenja naših članica, članova, simpatizerki i simpatizera da će njihov novac biti utrošen na izgradnju pravednijeg društva.
Budite jedna ili jedan od njih. Donirajte!