Naša stranka | Godina rada Naše stranke u Tešnju
Godina rada Naše stranke u Tešnju

Godina rada Naše stranke u Tešnju

22.05.2023.

Danas 21. maja 2023. godine se navršava  godina dana organizovanog rada Naše stranke na prostoru općine Tešanj, što je i povod da se saopćenjem obratimo članstvu, simpatizerima, građankama i građanima općine Tešanj.

Početak djelovanja Naše stranke u Tešnju seže u 2008. godinu kada je prvi put Naša stranka izabrala rukovodstvo u Tešnju, a iste godine nastupila na lokalnim izborima. Rezultat je bio skroman (199 glasova 1,27%), ali ipak i dokaz da na prostoru općine Tešanj postoje birači koji su naklonjeni socijalno-liberalnom političkom opredjeljenju. Nažalost, Naša stranka u Tešnju prestaje s radom, i od 2008. godine građanke i građani nisu imali mogućnost glasati za Našu stranku na lokalnim izborima .

Nezadovoljni političkim stanjem na prostoru općine Tešanj, prije svega nedostatkom opozicionog djelovanja, krajem 2021. godine održava se neformalni sastanak grupe građanki i građana koji isto ili slično vide političku scenu na prostoru općine Tešanj.
Na sastanku se donosi, između ostalih, i zaključak o potrebi novog političkog projekta na prostoru općine Tešanj.

Ubrzo jedan dio učesnika svoje političko djelovanje odlučuje nastaviti kroz rad u Našoj stranci, a već u martu mjesecu 2022. godine Predsjedništvo Naše stranke donosi Odluku o imenovanju Povjereništva Naše stranke Tešanj.                                                                                                                  
Pokazani interes za Našu stranku u Tešnju rezultira održavanjem Zbora Naše stranke Tešanj, 22. maja 2022. godine, na kojem je za predsjednika Općinskog odbora Naše stranke Tešanj izabran Idham Kruško.

Iako je bilo malo vremena za pripreme za predstojeće Opće izbore i iako novi na političkoj sceni Tešnja, Naša stranka u Tešnju osvaja blizu 1500 glasova, što organizaciju svrstava u među najuspješnije lokalne organizacije Naše stranke.

Želimo istaći da smo za godinu dana uradili puno na organizacionom jačanju Naše stranke u Tešnju, ali i naglasiti da smo ponosni na rad našeg vijećnika u OV Tešanj Nermina Deljkića, kao i Edina Hasaničevića ministra za pravosuđe i upravu ZDK, koji uspješno  artikulišu glas građanki i građana, ali i bez ustezanja pokreću procese kojima vraćaju nadu da može bolje, poštenije, pravednije...

Mi iz Naše stranke Tešanj, predvođeni mladim Idhamom Kruškom, ponosni smo postignutim u tako kratkom roku. Postignuti rezultati  su plod zajedničkog rada Naše stranke i građanki i građana Tešnja, koji su u Našoj stranci i našoj ekipi prepoznali kvalitetu te nas nagradili povjerenjem.

Ohrabrujuća podrška, stečena za tako kratko vrijeme, obavezuje nas da vas ne smijemo iznevjeriti, ali i obavezuje da do najboljih rješenja za građanke i građane i državu BiH dolazimo zajedno.

Članovima, simpatizerima i svima koji nam daju podršku sretna godišnjica rada i djelovanja Naše stranke u Tešnju.

Ne živimo od namještanja tendera ni rasipanja državne imovine, već od povjerenja naših članica, članova, simpatizerki i simpatizera da će njihov novac biti utrošen na izgradnju pravednijeg društva.
Budite jedna ili jedan od njih. Donirajte!